fbpx

Dve ženy poslali Bradovi Pittovi státisíce eur. Sentimentálny vzťah ale nemali s hercom

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, Freepik

Naivita sa nevypláca. Často počúvame o senioroch, ktorí uveria príbehom o vnukoch v núdzi a z okna vyhodia desaťtisíce eur. Tentoraz bola do rafinovaného podvodu zaangažovaná známa filmová hviezda.

Dve ženy naivne verili, že komunikujú so známou hollywoodskou hviezdou. Španielska polícia zatkla päť ľudí obvinených z podvodu, ktorí sa na internet vydávali za hollywoodsku hviezdu Brada Pitta.

Dve ženy obrali o 325-tisíc eur predstieraním, že si píšu online s filmovým hercom, píše The Guardian. Podozriví nadviazali kontakt so ženami na internetovej stránke pre fanúšikov oscarového herca a priviedli ich k presvedčeniu, že „s ním mali sentimentálny vzťah“, uviedla v pondelok španielska civilná polícia Guardia.

Členovia gangu, vystupujúci ako Pitt, potom údajne povzbudzovali ženy, aby investovali do rôznych projektov, ktoré neexistovali. Jedna žena z južného regiónu Andalúzie bola okradnutá o 175 000 eur, zatiaľ čo druhá zo severného Baskicka prišla o 150 000 eur.

„Kybernetickí zločinci, aby zachytili obete, študovali ich sociálne siete a vytvorili si ich psychologický profil, čím zistili, že obe ženy sú dve zraniteľné osoby, bez náklonnosti a v stave depresie,“ uviedla polícia.

„Používali tiež platformy na odosielanie okamžitých správ a na výmenu e-mailov s týmito dvoma ženami, až kým nedospeli do bodu, keď uverili, že cez WhatsApp chatujú so samotným Bradom Pittom, ktorý im sľúbil romantický vzťah a spoločnú budúcnosť.“

Polícia zatkla v južnom regióne Andalúzie piatich ľudí vrátane podozrivých vodcov skupiny. V rámci svojich operácií vykonali raziu v piatich domoch, pričom zaistili niekoľko mobilných telefónov, bankové karty, dva počítače a denník, „do ktorého boli zapísané frázy, ktorými podvodníci oklamali svoje obete“.

Policajtom sa podarilo získať späť 85 000 eur od oklamaných žien.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie