fbpx

VIDEO a FOTO: V Dubnici nad Váhom vypukol požiar v areáli firmy. Horí kyselina, mesto upozorňuje obyvateľov (aktualizované)

Na snímke požiar v Dubnici nad Váhom. Zdroj: FACEBOOK/I Love Dubnica, Mesto Dubnica nad Váhom - oficiálna stránka

V Dubnici nad Váhom v utorok (24.9) poobede vypukol požiar v areáli závodov ťažkého strojárstva. Údajne tam horí kyselina. S ohňom bojujú viacerí hasiči. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Aktuálne rozsiahle plamene a obrovský dym je vidieť v Dubnici nad Váhom. Podľa informácií mesta v priestoroch spoločnosti Ribe Slovakia horí kyselina. „Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali,“ vyzvalo mesto občanov.

Budovu evakuovali, nikto sa nezranil

Krátko po 12.30 h tam ohlásili požiar vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, išlo o požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou.

„Budova má rozmery približne 150 x 30 metrov, požiar vznikol vo výrobnej hale, následne sa rozšíril aj na administratívne priestory nad výrobnou halou a následne aj na strechu,“ doplnil Petrík.

Na mieste zasahuje 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, na monitoring vyslali aj hasičov zo záchrannej brigády. Na mieste je takisto kontrolné chemické laboratórium monitorujúce kvalitu ovzdušia, priestor z výšky monitorujú hasiči aj dronom. Sú tam aj cisterny, ekologické vozidlo, sanitka. Takisto 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy a z Bolešova.

„V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov, podľa informácií o 14.00 h nikto neutrpel zranenie,“ uviedol hovorca.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie