fbpx

V Nováčanoch došlo k zrážke medzi autom a dieťaťom na bicykli. Pri nehode zasahoval aj vrtuľník, chlapček neprežil

Snímka z miesta nehody, pri ktorej prišiel o život chlapec. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Košický kraj

V obci Nováčany v okrese Košice-okolie došlo v pondelok (23. 9.) popoludní ku hroznej tragédii. Po zrážke s autom prišiel o život malý chlapec idúci na bicykli. Informuje o tom košická polícia na sociálnej sieti.

Nešťastná udalosť sa stala krátko po 16.00 h. Podľa doterajších informácií z dokumentovania dopravnej nehody viedla vodička osobné auto po ceste v obci Nováčany v smere od Rudníka.

„Z doposiaľ nezistených príčin však na križovatke cesty III/3363 s miestnou komunikáciou, nachádzajúcou sa pri obecnom úrade, došlo k zrážke prednej časti vozidla a maloletého cyklistu, ktorý, pravdepodobne, pri prejazde križovatky nerešpektoval pokyn vyplývajúci z dopravnej značky ‚daj prednosť v jazde‘,“ uviedla v príspevku polícia.

Nepomohlo ani oživovanie

Chlapec po náraze spadol na chodník vedľa cesty. Na miesto zakrátko dorazila posádka rýchlej zdravotnej pomoci a priletela aj posádka leteckých záchranárov, ktorí maloletého cyklistu na mieste niekoľko desiatok minút oživovali. „Žiaľ, aj napriek ich snahe malý chlapec zraneniam, ktoré pri dopravnej nehode utrpel, krátko pred 18.00 h na mieste podľahol,“ priblížila polícia.

Vodičku auta podrobili dychovej skúške, výsledok prítomnosť alkoholu v jej dychu nepotvrdil. Na zistenie prítomnosti prípadných iných návykových látok jej v nemocnici odobrali biologický materiál.

Dopravnú nehodu dokumentovala polícia aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. V tejto súvislosti sa začalo trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Akou mierou zavinenia prispeli účastníci dopravnej nehody k jej vzniku, prípadne, či a ako sa tejto nehode dalo zabrániť, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodali na záver.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie