fbpx

V Bratislave spadol chlapec do nezakrytej šachty. Takmer prišiel o život

Na snímke miesto nešťastia. Zdroj: FACEBOOK/Karin Rusinková

Hrozne nepríjemný zážitok mala matka s jej malým dieťaťom v bratislavskej mestskej časti Lamač. Z obyčajnej prechádzky sa stal boj o chlapčekov život. Jej synček totiž spadol do hlbokej šachty.

Na nepríjemný zážitok počas prechádzky sa matka rozhodla upozorniť miestnych obyvateľov v príspevku na sociálnej sieti. Tak ako iný deň, sa žena vybrala spolu so synčekom večer von, aby vyvenčili psa. Avšak nečakala to, že o malú chvíľu bude bojovať o synov život. Chlapček totiž počas prechádzky spadol do nezakrytej vodnej šachty v blízkosti bytovky pri nemocnici Bory v bratislavskom Lamači.

V šachte mala byť dokonca aj voda do výšky 80 až 90 cm. „Šachta má cca 1,5m, vnútri okolo 80-90 cm vody a Teo ma 98 cm na výšku. Priemer šachty bol cca 50 cm, čiže som sa tam ledva hlavou dolu vošla a lovila ho,“ priblížila zúfalá matka dieťaťa na sociálnej sieti. V šachte visela niekoľko minút. Celý čas ju za členok držala susedka, aby sa dokázala dostatočne nahnúť a mohla tak syna zachrániť.

Chlapec zostal v šoku, matka sa chce súdiť

Malý chlapec bol po celom incidente v šoku. „Bol v absolútnom šoku, potichu, nehovoril, neplakal. Vďaka tomu nevdýchol vodu a prežil,“ dodala matka. Šachta bola podľa nej umiestnená na nebezpečnom mieste, ktoré na prvý pohľad pôsobilo ako trávnatý výbežok porastený burinou. Okrem toho nebola zakrytá ani označená.

Pozemok patrí Pente. Tento hrozný incident matka nechce nechať len tak. Podľa nej je tento zážitok obrazom toho, v akej situácii sa Slovensko nachádza. „Penta je najväčšia investičná skupina v republike a nedokáže zabezpečiť triviálnu bezpečnosť občanov,“ tvrdí matka. Rozhodla sa preto konať.

„Podali sme trestné oznámenie a som pripravená to dotiahnuť do konca. Lebo toto je obraz Slovenska, ktorý sa nám naskytá denne. Ľudia sú na poslednej priečke, a tí čo sa váľajú v prachoch, chcú všetko potichu ututlať. Lenže narazili na nesprávnu domácnosť,“ dodala.

Majiteľov pozemku to mrzí

Majiteľom pozemku, kde sa šachta nachádza, je investičná skupina Penta. Tých nešťastie veľmi mrzí. „V prvom rade chceme uviesť, že nás veľmi mrzí, že k predmetnému incidentu došlo, a že bolo ohrozené zdravie dieťaťa,“ uviedla pre portál bratislavak.sk hovorkyňa spoločnosti. Zároveň ozrejmila aj príčiny nešťastia.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie