fbpx

Poplach v nemocnici: Anonym sa vyhrážal bombou, polícia a hasiči zasahovali tri hodiny

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Trnavský kraj, Prešov Live

Vo Veľkom Záluží policajti s hasičmi prehľadávali priestory budovy vo psychiatrickej nemocnici. Neznámy páchateľ tam totiž nahlásil, že v zariadení sú umiestnené výbušniny. Nejedná sa pritom o prvú hrozbu, už v minulosti čelili niečomu podobnému.

V pondelok (23.9. ) neznámy páchateľ poslal výhražný mail do psychiatrickej nemocnice. Riaditeľ zariadenia preto okamžite zalarmoval políciu. Následne do nemocnice smerovala polícia spolu a hasičmi. Celý areál postupne prehľadávali. Informuje o tom portál noviny.sk.

Avšak pacientov z nemocnice neevakuovali. Mail totiž prišiel v nedeľu, ale prečítali si ho v pondelok (23.9) ráno. „Polícia začala trestné stíhanie za trestný čin Šírenie poplašnej správy,“ informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková.

Na prehľadávanie nemocnice prišli aj so cvičeným psom. Približne po troch hodinách akciu ukončili. „Polícia vykonala prehliadku budovy, pričom nezistila prítomnosť výbušného predmetu alebo komponentu obsahujúceho výbušninu,“ pokračovala Šinková.

Už v minulosti čelili hrozbe

Nemocnica už v minulosti čelila podobnej hrozbe. Vtedy okolo 270 ľudí museli evakuovať, polícii pomáhali aj hasiči. „Poskytli sme autobus, kde boli evakuovaní najťažšie prípady pacientov,“ uviedol veliteľ zásahu HaZZ Nitra Marián Botka. Polícia, rozbehla vyšetrovanie a vyšetrovatelia boli úspešní. Vypátrali autorku anonymného telefonátu. Išlo o ženu z obce v okrese Krupina.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nitre vzniesol obvinenie 25-ročnej žene za prečin šírenie poplašnej správy,“ zakončila Šinková.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie