fbpx

Na muža zaútočil medveď. Život mu zachránil jeho 12-ročný syn, ktorý zviera zastrelil

Na snímke ilustračné foto medveďa a otec spolu so synom. Zdroj: X/The Independent, Hope News

Dvanásťročný chlapec zachránil svojmu otcovi život potom, ako zastrelil medveďa, ktorý naňho zaútočil. V momente, keď už 90-kilogramové zviera ležalo na jeho otcovi, chytil zbraň a vystrelil.

Dráma sa odohrala začiatkom tohto mesiaca v lese neďaleko mesta Siren v americkom štáte Wisconsin. Otec Ryan Beierman a syn Owen trávili čas na svojej chate a vybrali sa na lov medveďa. Streľba bola oficiálne povolená.

Prežil vďaka synovi

„Owen je hrdina. Zastrelil medveďa, keď ležal na mne,“ povedal pre denník Minnesota Star Tribune pán Ryan, ktorého medveď pohrýzol do čela, ruky a nohy. Utrpel aj zranenia na tvári, kde mu lekári museli 23 stehmi zošiť napoly roztrhnutý kus kože.

Išlo o toho istého medveďa, ktorý bol krátko pred útokom spozorovaný a postrelený. Zviera sa im však stratilo z dohľadu.

Obaja potom začali medveďa hľadať a požičali si susedovho poľovného psa. „Boli sme práve v húštine, keď pes zakňučal a rozbehol sa okolo nás na ústup. Vyšiel som na čistinku a povedal synovi: ‚Owen, tam je‘,“ rozprával Ryan o dramatických chvíľach.

Medveď sa krčil pod stromom a pozeral sa svojim prenasledovateľom do očí. „Mal postoj mačky, ktorá sa chystá skočiť. Ale skôr, ako som si to uvedomil, ležal som na chrbte,“ povedal otec a dodal, že tesne predtým sa pokúsil medveďa zastreliť, ale všetky guľky išli vedľa.

Tá beštia chcela hlavne Ryanovu hlavu. „Videl som len jeho pazúry a zuby. Zdvihol som pravú ruku, aby som ho odblokoval,“ spomína otec. „Potom si spomínam na jeho prvé uhryznutie. Počul som chrupnutie. A medveď útočil ďalej, nechcel ma pustiť,“ pokračoval.

„Medveď bojoval o svoj život a ja o ten svoj. Udieral som a kopal okolo seba. Vtedy som uvidel záblesk Owenovej pušky,“ povedal pán Ryan, ktorého boj s besniacim postreleným zvieraťom trval asi trištvrte minúty.

Keď jeho syn stlačil spúšť, medveďa dorazil. Sused potom odviezol zakrvaveného otca do nemocnice. Doma pán Ryan prisahal manželke, že už nikdy nebude loviť medvede. Neskôr však povedal, že si tým „nie je taký istý“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie