fbpx

Robert Fico pozval opozičných lídrov na Úrad vlády. TOTO je dôvod

Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS) počas tlačovej konferencie na tému Konsolidácia verejných financií - splácanie účtu za bývalú vládu. V Bratislave, 17. septembra 2024. Zdroj: FOTO TASR/Dano Veselský

Premiér Robert Fico na Úrad vlády SR pozval lídrov opozičných strán. Na stretnutí chce s nimi prebrať konštruktívne návrhy týkajúce sa konsolidácie. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Zajtra som pozval na Úrad vlády Slovenskej republiky predsedov opozičných strán PS, SaS a KDH,“ objasnil predseda vláda a zdieľal text pozvánky.

Konsolidácia je nevyhnutná, aj keď existujú rozdielne názory

„Vyslovujem presvedčenie, že konsolidácia verejných financií je nevyhnutnosťou, na ktorej sa zhodnú nielen všetky parlamentné politické strany, ale aj sociálni partneri. Na druhej strane s plnou vážnosťou vnímam, že na obsah konsolidácie existujú rozdielne názory a vaša strana patrí medzi kritických oponentov,“ napísal premiér s tým, že vláda je pripravená zvážiť návrhy opozície ku konsolidácii.

Fico navrhuje, aby sa stretli v utorok o 9.30. „Takéto rokovanie vytvorí dostatočný priestor, aby ste mohli prezentovať odlišné návrhy ako dosiahnuť nevyhnutné úspory vo verejných financiách vo výške 2,7 mild. euro,“ napísal v pozvánke premiér.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie