fbpx

Je beh sexy? A varenie, autá? Výskum našiel NAJPRÍŤAŽLIVEJŠIE mužské záľuby

Výskum našiel najpríťažlivejšie mužské záľuby. Zdroj: X/Seaart

U mnohých si páni ako atraktívni prídu, evokujú im silu, um, bystrosť. Špeciálny výskum teraz preveril, ktoré mužské koníčky sú pre ženy príťažlivé a sexy. Zacielil pritom veľkoryso, do svojho zoznamu zahrnul sedemdesiatštyri záľub.

Tím servera Date Psychology, ktorý s vedeckou prísnosťou skúma zoznamovanie sa, priznáva, že sa nechal vyprovokovať „štúdiou“ o neatraktívnych pánskych koníčkoch, ktoré kolovali na internete. Informuje idnes.cz.  Štúdia bola ale produktom vtipu akéhosi spolku priateľov pozorovania vtáctva. Web zameraný na vzťahy, ľudské správanie, kognitívnu psychológiu, neurovedu sa to rozhodol chápať ako hodenú rukavicu a urobil si svoj vlastný výskum.

Jeho práca sa opiera o skutočný výskum, zahrnul cez osem stoviek ľudí, žien bola trochu menšia polovica. Autorský tím zaujímalo, ktoré koníčky vidia ako atraktívne ženy a o ktorých si myslia, že sú pre ženy príťažlivé, páni. Povedzme pritom rovno, že páni sa netrafili iba v dvanástich percentách.

„V predpovedaní, čo považujú ženy za atraktívne a čo nie, boli muži veľmi dobrí,“ skladá hold štúdia. Okrem toho však výskumný kolektív detailnejšie preklepol rozličné záľuby z podkategórií ako športové hobby, nerestné záľuby, umelecké, kultúrne koníčky. Nevynechal bojové športy, sledovanie porna, ani kováčstvo a rybárčenie.

Aká záľuba je podľa neho tá, ktorá si s najväčšou pravdepodobnosťou zaistí záujem žien, pretože na ňu nazerajú ako na atraktívnu a sexy?

Páni by si mali záľuby vyberať predovšetkým podľa seba, poznamenáva výchovne. Potrebujú hobby, ktoré baví ich. A také, na ktoré majú, siahnuť napríklad po drevorezbe len preto, že oslovuje ženy, neznamená, že to bude produktívny zväzok. Výskum zdôrazňuje, že svoje ctiteľky si nájdu hocijaké koníčky, pre extrovertov aj introvertov, fyzické i duševné. A keď sa hobby stretne len so sympatiami päťdesiatich percent žien, aj to mužom dáva stále dosť šancí.

Rozdiely však napriek tomu existujú. Aké pánske záľuby majú väčšiu šancu ženy zaujať?

Motorky a MMA: veľký omyl

Začnime koníčkami, pri ktorých sa muži najviac mýlili v ich atraktivite.

Fatálne zlyhali, keď vsadili na atraktivitu motorkárstva, boxu alebo MMA zápasenia; ženy tieto záľuby oslovujú oveľa menej, než muži predpokladali a možno aj chceli.

„Tieto koníčky zlých chlapcov možno fungujú skôr ako signál pre iných mužov,“ naznačuje štúdia, podľa ktorej vysielajú odkaz o dominancii a statuse v rámci konkurencie v mužskom prostredí. K ženám však príliš nekomunikujú.

Muži však robili chybu aj v tom, že podceňovali atraktivitu mnohých svojich koníčkov. Znakmi záľub, ktoré sú pre ženy neatraktívne, muži označili napríklad zbieranie známok, modelárstvo, pozorovanie vtáctva, včelárstvo, zbieranie starožitností a astronómiu – pritom tieto koníčky ocenilo oveľa viac žien, než muži predpokladali.

Zdroj: datepsychology.com

Existujú však záľuby, ktoré ženy odrádzajú ešte viac než motorkárstvo a boj v klietke. Napríklad medzi negatívne činnosti radia surfovanie po internetových stránkach venujúcich sa opozícii voči feminismu a nenávisti k ženám – toto považuje za atraktívne len 3,1 % žien.

Hazard oslovuje 6,4 % dám, konzumácia porna 10,8 %, a debaty a hádky na internete 12,3 %. Muži ako najmenej perspektívne z hľadiska atraktivity vnímali zbieranie figúrok Funko (podľa názorov štyroch percent mužov oslovuje ženy), ako druhý a tretí najväčší prepadák videli hádky na internetových fórach a aktivity v manosfére (obe rovnako 4,3 %) a hazard (6,6 %).

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie