fbpx

Polícia chytila Slováka, ktorý mal v Rakúsku znásilniť seniorku. Neter ho posiela na elektrické kreslo (aktualizované)

Na 52-ročného Róberta bol vydaný európsky zatykač. Mal spáchať otrasný prípad, pri ktorom mal sexuálne zneužiť a chladnokrvne zavraždiť 91-ročnú dôchodkyňu. Tá útok neprežila. Foto: X/@EmmaPeel_Knight, reprofoto/noviny.sk

Ohavný čin spáchal muž na 91-ročnej bezbrannej starenke. Najskôr ju znásilnil, potom chladnokrvne zavraždil. Ukrýval sa doma, pričom rodina ani netušila, akého násilníka majú okolo seba.

V sobotu sme písali o 52-ročnom Slovákovi, na ktorého bol vydaný európsky zatykač. Mal spáchať otrasný prípad, pri ktorom mal sexuálne zneužiť a chladnokrvne zavraždiť 91-ročnú dôchodkyňu. Tá útok neprežila.

  • AKTUALIZOVANÉ – 14:04

Žena bola nájdená mŕtva 4. septembra vo svojom záhradnom domčeku vo viedenskej štvrti Floridsdorf. Ležala v posteli a na hlave mala stopy po silných úderoch. Kriminalisti od začiatku predpokladali, že jej smrť nastala cudzím zavinením.

To potvrdila aj pitva, pri ktorej podľa denníka Kronen Zeitung vyšlo aj najavo, že páchateľ bezbrannú obeť sexuálne zneužil a ubil bližšie neupresneným tupým predmetom. Prvé dni pátrania nepriniesli hmatateľné výsledky, zlom nastal až po vyhodnotení stôp DNA.

Výsledky smerovali na muža zo Slovenska, ktorý utiekol z Rakúska. Susedná krajina vydala európsky zatykač, pričom zverejnili aj fotografiu s popisom.

Pátranie prebehlo úspešne a policajti už zadržali 52-ročného Róberta, informuje portál noviny.sk. Pred spravodlivosťou sa ukrýval v malej obci pri Lučenci u svojej netere.

K nechutnému činu sa paradoxne nepriznal, po príchode domov tvrdil, že ho z Rakúska vyhostili. „Ja keby som toto vedela, alebo som to našla na internete, určite na neho zavolám policajtov,“ povedala Róbertova neter.

Keď im cez víkend obsadili dvor policajti, rodina ostala v nemom úžase. A Róbert rovnako, keďže bol v danom okamihu doma a po celý čas úteku sa správal normálne.

„Keď prišiel domov, vôbec sme si na ňom nevšimli, že by niekoho zabil. Pokojný, v dobrej nálade. Vôbec nebol nervózny,“ konštatovala neter.

Keďže nemal šancu ujsť, polícia ho zatkla a odviedla. Rodina sa až vtedy dozvedela krutú pravdu o ohavnom čine, ktorý bol pre všetkých veľkým šokom. „Že 91-ročnú ženu mal brutálne znásilniť a zabiť. To je niečo brutálne, čo on urobil,“ reagovala neter.

Muža naďalej držia na Slovensku v policajnej cele. Neter má na svojho uja ťažké srdce. „25 rokov väzenia je málo pre neho. Vykastrovať by ho mali. Alebo na elektrické kreslo by ho mali posadiť“.

  • DOPLNENÁ SPRÁVA:

O vydanie päťdesiatdvaročného Slováka, ktorý je podozrivý zo zabitia 91-ročnej ženy po vlámaní sa do záhradného domčeka v rakúskej metropole Viedeň, požiadala tamojšia prokuratúra. Pre agentúru APA to v pondelok potvrdila jej hovorkyňa Nina Busseková, píše TASR.

K vlámaniu a následnej vražde došlo podľa rakúskej polície ešte začiatkom septembra v okruhu Wien-Floridsdorf. Muža usvedčili stopy DNA a po pátraní bol nakoniec zadržaný v slovenskej dedine Čakanovce.

Bezvládne telo ženy objavili v záhradkárskej oblasti Bahndammweg jej príbuzní 4. septembra; privolaný lekár mohol už len konštatovať smrť. Na hlave mala poranenia, ktoré naznačovali použitie násilia tupým predmetom, cituje APA.

Mŕtve telo ženy našli v posteli, pričom podozrivý páchateľ sa do chatky dostal násilím; na mieste sa našli stopy po vlámaní. Žena podľa príbuzných uchovávala v chatke aj cenné predmety.

Pitva preukázala, že páchateľ obeť najprv sexuálne zneužil a následne pripravil o život údermi tupým predmetom. Na základe zaistených stôp DNA a ďalšieho vyšetrovania nakoniec polícia za podozrivého označila 52-ročného slovenského občana a vydala na neho zatykač.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie