fbpx

Policajti zasahovali na urgente. Lekár mal počas služby POZITÍVNY test na omamné látky

Lekár mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky. Reprofoto/noviny.sk, Penta Hospitals

Lekár z Vranova nad Topľou mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky, ktorý mu vykonali policajti priamo počas služby. Hoci dychová skúška bola negatívna, toxikologický test preukázal prítomnosť látok. Nemocnica ho preventívne stiahla zo služieb. Informuje portál noviny.sk.

Incident sa odohral začiatkom prázdnin, keď policajná hliadka prišla na urgent vranovskej nemocnice. Pacienti a ich sprevádzajúci si všimli podozrivé správanie lekára.

„Keď prišiel, niečo na ňom nebolo v poriadku, možno bol opitý,“ uviedol jeden z prítomných. Podľa zdroja televízie JOJ, ktorý je blízky vyšetrovaniu, bol lekár najprv podrobený dychovej skúške, ktorá dopadla negatívne, ale následný orientačný test na prítomnosť omamných látok bol pozitívny.

„Poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou na základe záverov znaleckého dokazovania vzniesol obvinenie lekárovi z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová. Po pozitívnom teste bol lekár vyzvaný, aby sa podrobil odberu krvi. To akceptoval.

Na výsledok testu sa môže čakať aj týždne.

„Vedenie nemocnice sa rozhodlo preventívne stiahnuť lekára zo služieb, kým nedostane oficiálne výsledky toxikologických testov. Od začiatku spolupracujeme s policajnými zložkami,“ uviedla PR špecialistka nemocnice Bianka Krejčiová.

Lekára po viac ako dvoch mesiacoch obvinili. Ďalší postup závisí od prokurátora, ktorý prípad dozoruje. Prítomnosť látok v tele, ktoré odhalí orientačný test, môže negatívne ovplyvniť fyzické a psychické schopnosti, čím hrozí ohrozenie zdravia pacientov.

„Obvinenie zatiaľ nie je právoplatné a obvinený je stíhaný na slobode,“ dodala Ligdayová.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie