fbpx

Osudná výmena? Syn Kamily Magálovej zletel z koňa v šialenej rýchlosti, pád bol FATÁLNY

Martin Magál, syn herečky Kamily Magálovej. Foto: IG/vaspoloclub, TASR/Radovan Stoklasa

Herečka Kamila Magálová zažíva obrovský smútok. Jej syn zahynul pri nebezpečnom športe, ktorému sa dlhé roky venoval. Čo sa udialo pred fatálnym pádom?

Martin Magál, syn herečky a moderátorky Kamily Magálovej, sa dlhé roky venoval pomerne riskantnému konskému pólu. Napriek tomu sa zaradil medzi slovenskú špičku. So svojím družstvom sa mu podarilo získať viacero cenných trofejí.

Do najznámejšieho vinárskeho regiónu – Toskánska – sa Martin so spoluhráčmi opäť rozhodol vycestovať, aby sa vydali na cestu za ďalšími úspechmi.

Taliansky klub Villa a Sesta Polo & Equestrian Club Villa (VAS), v ktorom Martin aktuálne pôsobil, usporiadal medzinárodný turnaj Rincone Chico Cup.

Sobotný zápas neskončil víťazstvom, ale hroznou tragédiou. Vyskytli sa nečakané komplikácie s výkonnosťou súťažného koňa. Došlo k rozhodnutiu ho vymeniť, čo sa ukázalo ako fatálna chyba, informuje cas.sk.

O nešťastnej udalosti hovorili otrasení predstavitelia talianskeho klubu. „Bola to nehoda… Martin si práve vymenil kone, jedného plnokrvníka za iného… Kôň bol veľmi nervózny. Náš tím v tom čase vyhrával 7:4. Martina bolo plné ihrisko, bol doslova všade a vždy v plnej rýchlosti. Hneď, ako nasadol na vymeneného koňa, vyštartoval do hry. Prvá akcia, sám naháňal loptu. Zrazu sa v rýchlosti 70 kilometrov za hodinu jeho kôň splašil a náhle zmenil smer. Martin vyletel zo sedla a po 3,5 metra spadol chrbtom na zem,“ informoval klub.

Tvrdý pád znamenal pre Magálovej syna vážne zranenia, pre ktoré ho previezli do nemocnice v Siene, píše Plus 7 dní. Tie ho napokon stáli život. „Mal vnútorné zranenia, odtrhnutú aortu… Žiaľ, nedalo sa už nič robiť. Bola to dráma. Prežívame obrovský smútok. Navždy zostane v našich pamätiach.“.

Herečka Kamila Magálová pred 20 rokmi v rozhovore pre SME porozprávala, za čo najviac syna pochválila. „Bol húževnatý a išiel za svojím cieľom. Presne vedel, čo chce, a dosiahol to.“

Na otázku, či bol problémovým dieťaťom, odpovedala: „Nebol, naopak. Bol slniečko. Stačila mu kôrka chleba a na polhodiny zmĺkol, kým ju nepožul. Ak mal čo jesť, bol spokojný a stále sa usmieval.“

V rozhovore opísal Martinu svoju mamu ako človeka, ktorý má „zmysel pre spravodlivosť a nechuť robiť špekulanta.“

Zároveň bol rád, že sa na ňu mohol kedykoľvek obrátiť. „Je dobre vedieť, že ak mám problém, môžem ísť za ňou. Pomáha mi najmä tým, že je skeptický pozorovateľ mojej kariéry a dáva mi pocítiť, že kariéra nie je všetko a že sa treba zamýšľať aj nad inými vecami,“ povedal syn Martin v roku 2004.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie