fbpx

VIDEO: Rodinné nešťastie pri Neapole: Pri masívnej explózii domu zomreli aj deti

Dvojposchodový dom v meste Saviano neďaleko Neapola na juhu Talianska sa pri výbuchu čiastočne zrútil, pričom zahynuli súrodenci – chlapec a dievča – ako aj ich matka a stará mama. Otca a novorodenca vytiahli z trosiek živých, informovali talianski hasiči. Foto: X/@vigilidelfuoco

Štyria členovia rodiny, vrátane dvoch malých detí, zahynuli pri výbuchu domu v južnom Taliansku. Podľa prvotných zistení bol príčinou výbuchu plyn. 

Dvojposchodový dom v meste Saviano neďaleko Neapola na juhu Talianska sa pri výbuchu čiastočne zrútil, pričom zahynuli súrodenci – chlapec a dievča – ako aj ich matka a stará mama. Otca a novorodenca vytiahli z trosiek živých, informuje BBC.

Novorodenec zostáva vo vážnom stave v nemocnici v Neapole, pričom zranenia bábätka nie sú život ohrozujúce, informovali miestne médiá.

Vigili del Fuoco, talianska hasičská služba, oznámila, že rodičia a tri deti bývali na jednom poschodí nehnuteľnosti, zatiaľ čo ďalšia žena – údajne stará mama – bývala na poschodí vyššie.

„Hasiči vyslobodili otca a novorodenca živého, zverili ich do starostlivosti zdravotníkov na mieste, pričom nemohli už pomôcť dvom deťom, ktorých telá sa, žiaľ, našli bez života,“ hovorí The Vigili del. Fuoco uviedol vo vyhlásení.

Hoci úrady nepotvrdili vek detí, miestne médiá uviedli, že mali štyri a šesť rokov. K výbuchu došlo okolo 7. hodiny. Hasiči našli deti a otca v ranných hodinách, následne celý deň prehľadávali sutiny, matku sa podarilo lokalizovať až o 16:45.

Hovorca hasičov Luca Cari povedal, že záchranári musia byť pri pátraní „veľmi opatrní a postupovať pomaly, aby sa vyhli novým kolapsom“, uviedla agentúra AP. Pátracie a záchranné tímy, ktoré operovali so psami, pokračovali v pátraní po babičke až do noci, pričom oznámili, že ju našli a pátranie ukončili o 1. hodine ráno.

Vyšetrovanie presnej príčiny zrútenia budovy pokračuje, ale skoré teórie naznačujú, že dom sa zrútil po výbuchu plynu. Do záchranného úsilia sa zapojilo viac ako 60 dobrovoľníkov civilnej ochrany, napísal úrad regiónu Kampánia v príspevku na Facebooku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie