fbpx

Násilník mal v cele brutálne znásilniť svojho spoluväzňa

Odsúdený Hindes mal v cele znásilniť svojho spoluväzňa. Zdroj: X/Merseyside Police; Unsplash

Rahmijad Hindes si odpykával trest za sexuálne zneužitie neplnoletého dievčaťa. Niekoľko mesiacov pred prepustením sa však dopustil ďalšieho trestného činu, píše čas.sk.

Podľa portálu The Mirror sa mal 24-ročný muž niekoľko mesiacov pred prepustením nahnevať, že celu zdieľa spolu s ďalším mužom, ktorý si odpykával trest za nemravné zobrazovanie detí. Podľa prokurátora boli obaja muži prevezení do väznice vo Warringtone a počas noci sa delili o jednu celu na oddelení pre zraniteľných väzňov. Uviedol, že Hindes, ktorý mal užiť nedovolenú látku sotil spoluväzňa na spodné lôžko poschodovej postele a znásilnil ho.

Následne sa vrátil na svoju posteľ a zaspal. Obeť incident oznámila členom personálu vo väznici na druhý deň ráno. Hindes pri zatýkaní poprel, že došlo k akejkoľvek sexuálnej aktivite. Pri lekárskom vyšetrení bola však jeho DNA nájdená na tele obete, čo následne viedlo k jeho opätovnému zatknutiu. Na základe toho zmenil svoju výpoveď s tým, že mal s väzňom dobrovoľný sexuálny styk.

Hindesove prvotné zatknutie nasledovalo po tom, ako nasledoval 17-ročné dievča domov z obchodu, následne ju zhodil na zem a strčil jej ruku do kraťasov. V minulosti bol už odsúdený za 23 trestných činov a strávil dva roky v ústave pre mladistvých. Podľa prokurátora slúži odsúdenému ku cti jeho prejavená ľútosť. To, že mal celu zdieľať s niekým iným, bolo preňho údajne stresujúce, čo ho malo priviesť k násilnému činu.

Hindes mal mať mimoriadne ťažké detstvo, no aj napriek tomu chodil do školy, nadobudol kvalifikáciu a mal pracovné skúsenosti. Diagnostikovali mu ADHD, depresiu a úzkosť a so všetkými problémami sa počas života musel vysporiadať sám. Sudkyňa pri vynášaní rozsudku uviedla, že emocionálny dopad na obvineného bol obrovský. Ostali v ňom pocity ostražitosti, úzkosti a strachu a trpel tiež nočnými morami.

Uviedla aj, že Hindes sa v ten večer sústredil viac na svoje uspokojenie a nemal sebakontrolu. V ten večer neprejavoval žiadne emócie, kdežto na súde prejavoval pochopenie a výčitky svedomia. Predtým, ako sa dopustil otrasného činu, mal povedať: „Chcem, aby si sa cítil tak, ako sa cítili moje obete“. Osobitný význam malo v tomto prípade aj jeho odsúdenie pre trestný čin napadnutia a sexuálneho útoku. Podľa sudkyne využil Hindes spoluväzňa, ktorý bol v zraniteľnej situácii.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie