fbpx

Danko v TA3 skritizoval ministrov Hlasu, Dolinková a Tomáš hovoria, že klame

Predseda SNS Andrej Danko skritizoval ministrov Hlasu. Zdroj: TASR

Predseda SNS Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike skritizoval viacerých ministrov z koaličného Hlasu, tí sa voči jeho tvrdeniam ohradili. 

Denník SME píše, že Danko chce ešte prediskutovať viaceré zmeny v navrhovanom konsolidačnom balíčku. Nepáčia sa mu vyššia sadzba pri ubytovaní, návštevách kultúrnych a športových podujatí či cena ročnej diaľničnej známky. „Budem sa biť, ale nie tak, aby padol Robert Fico, to mi za to nestojí,“ zdôraznil v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

„Pre mňa bude priorita, aby aj ubytovania zišli na päť percent. Zajtra mám ešte rokovanie o vstupe na športoviská a kultúrne podujatia, kde by sme tiež chceli zachovať päťpercentnú daň,“ priblížil Danko. Nepáči sa mu ani cena ročnej diaľničnej známky: „Ja chcem, aby sme sa dohodli, že radšej neznižujme desaťdňové a mesačné a zachovajme tú cenu, aká je,“ uviedol.

Aj keď predseda SNS uviedol, že nesúhlasí so všetkými opatreniami, konsolidácia je podľa neho o kompromisoch: „Pre mňa je to vždy menšie zlo vydržať v tejto vláde, ako dovoliť Progresívnemu Slovensku robiť to, čo tu robil Ódor celý rok v štáte,“ zdôraznil Danko.

Dolinková vracia úder

Väčšie škrty v rozpočte sa očakávajú od ministerstiev obrany a zdravotníctva. V tejto súvislosti minister zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas) opäť kritizoval. „Máme tu nekoncepčné riadenie a treba povedať, že zdravotníctvo je najväčšia diera, kam miznú peniaze,“ vyhlásil.

Spomenul aj narastajúci konflikt medzi štátnym a súkromným sektorom v zdravotníctve, pričom hovoril o chaose a potrebe „upratať oligarchov“.

Ministerka Dolinková sa ostro ohradila proti týmto vyjadreniam, ktoré označila za lži. Podľa nej Danko nerozumie fungovaniu zdravotníctva a má neúplné a skreslené informácie.

V relácii Danko uviedol, že minister financií Ladislav Kamenický nemá prístup k účtovným dokladom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková tieto tvrdenia poprela. Zdôraznila, že ministerstvo financií má zastúpenie v Dozornej rade VšZP na základe návrhu ministerstva zdravotníctva, takže má prístup k potrebným informáciám.

Danko tiež kritizoval ministerku za nedostatočnú komunikáciu so súkromným sektorom, ktorý dokončil výstavbu Nemocnice Bory, zatiaľ čo štátna nemocnica ešte nemá určenú presnú lokalitu. Dolinková však pripomenula, že sa na výstavbe novej nemocnice v Ružinove kontinuálne pracuje a prípravy pokračujú v súlade s plánom schváleným vládou.

Ministerka označila Dankove vyjadrenia za nepravdivé a klamlivé. Vyjadrila ochotu vysvetliť mu skutočný stav vecí, pričom podotkla, že na konštruktívny dialóg je potrebné, aby obe strany počúvali relevantné argumenty, a nie polopravdy.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie