fbpx

S nástupom jesene prichádza ochladenie. Zmena počasia príde už onedlho

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák, Lukáš Grinaj

Na Slovensku si užívame príjemné jesenné dni, kedy nás hrejú ešte stále teplé slnečné lúče a teploty sa šplhajú k letnej hranici +25 °C. Máme pred sebou posledné pekné dni pred zmenou počasia, ktorá nastane už začiatkom nasledujúceho týždňa. 

Jeseň je však už tu, keďže večery a noci začínajú byť chladné až mrazivé, informuje portál imeteo.sk. Práve dnes nastáva astronomická jeseň a leto je definitívne za nami. Astronomická jeseň tohto roku nastáva dnes, 22. septembra 2024 presne o 14:43 h, kedy nastane jesenná rovnodennosť.

V tento deň bude denná a nočná časť rovnako dlhá a následne sa budú dni za denného svitu už len skracovať, a to až do zimného slnovratu.

Pred nami je ešte pár slnečných a teplých dní s teplotami do +25 °C, no zmena v počasí nastane už čoskoro a o slovo sa opäť prihlásia zrážky. Charakter počasia sa na Slovensku začne meniť už v utorok, kedy bude od západu postupovať do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať zo Severného mora nad južnú Škandináviu. Tento studený front prinesie do našej oblasti spomínanú zmenu.

SHMÚ informuje, že v utorok, 24. septembra bude najnižšia nočná teplota 14 až 9, v údoliach miestami 9 až 4 st. Najvyššia denná teplota 19 až 24 st., na juhu stredného a východného
Slovenska miestami do 26 st. V stredu bude síce teplota podobná, najvyššia denná teplota sa očakáva od 18 do 24 stupňov, no pridajú sa zrážky.

V utorok sa tak začne meniť počasie najmä na západe, kde bude pribúdať oblačnosť a objavia sa aj prvé prehánky a dažde. Našťastie, nepôjde o tak veľmi výdatné zrážky, aké sme tu mali naposledy. Od stredy sa teda budeme musieť pripraviť na upršané a sychravé počasie aj s poklesom teplôt.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie