fbpx

Rakúska polícia pátra po Slovákovi, vo Viedni mal zneužiť a brutálne zavraždiť 91-ročnú seniorku

Rakúska polícia pátra po Slovákovi, vypísala naňho odmenu. Zdroj: X/Judith Grohmann, heute.at

Rakúska polícia identifikovala podozrivého muža, ktorý mal vo Viedni začiatkom septembra sexuálne zneužiť a chladnokrvne zavraždiť 91-ročnú seniorku. Ide o 52-ročného slovenského štátneho príslušníka, ktorý je na úteku, píšu novinky.cz.

Žena bola nájdená mŕtva 4. septembra vo svojom záhradnom domčeku vo viedenskej štvrti Floridsdorf. Ležala v posteli a na hlave mala stopy po silných úderoch. Kriminalisti od začiatku predpokladali, že jej smrť nastala cudzím zavinením.

To potvrdila aj pitva, pri ktorej podľa denníka Kronen Zeitung vyšlo aj najavo, že páchateľ bezbrannú obeť sexuálne zneužil a ubil bližšie neupresneným tupým predmetom. Prvé dni pátrania nepriniesli hmatateľné výsledky, zlom nastal až po vyhodnotení stôp DNA.

Na ich základe kriminalisti označili za „silne podozrivého“ spomínaného Slováka a zverejnili jeho fotografiu. Hľadaný muž je asi 160 centimetrov vysoký, silnej postavy, má holú hlavu a hovorí slovensky, maďarsky a tiež lámanou nemčinou.

Na chrbte ľavej ruky má vytetované bodky a na ľavom predlaktí motív rastliny alebo listu. Kedy presne žena zomrela, nie je zatiaľ jasné.

Páchateľ sa do záhradného domčeka vlámal oknom. Podľa príbuzných obete nemala seniorka na mieste vraždy žiadne cennosti. Za informácie vedúce k dolapeniu podozrivého vypísala polícia odmenu 5000 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie