fbpx

KDH vyzýva Fica na odvolanie Dolinkovej, rezort je podľa hnutia bez reálneho riadenia

Vľavo predseda KDH Milan Majerský, vpravo europoslankyňa za KDH Miriam Lexmann. Zdroj: TASR

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva premiéra Roberta Fica (Smer), aby prevzal zodpovednosť za ministerstvo zdravotníctva. Podľa podpredsedu Viliama Karasa je ministerstvo bez efektívneho riadenia a vízie, čo ohrozuje ústavné právo občanov na dostupnú zdravotnú starostlivosť. Karas to uviedol po zasadnutí celoslovenskej rady KDH v Košiciach.

Karas kritizoval premiéra za to, že namiesto riešenia problémov rezortu zdravotníctva, vedeného ministerkou Dolinkovou (Hlas), ho verejne komentuje a kritizuje, čo považuje za neobvyklé a neakceptovateľné, píše denník Pravda.

Rada KDH prijala uznesenie, v ktorom sa stavia proti zrušeniu rodičovského dôchodku a žiada zachovanie súčasnej výšky daňového bonusu na deti. Podľa ekonomického experta KDH Jozefa Hajka vláda nemôže niesť zodpovednosť za konsolidáciu verejných financií výlučne na úkor občanov, samospráv a podnikateľov. Hajko varoval, že vláda nesmie presúvať 95 % záťaže na občanov a len 5 % na vlastné úspory, čo by narušilo medzigeneračnú solidaritu a ohrozilo demografický vývoj Slovenska.

Ján Horecký, poslanec KDH, predstavil návrh na vytvorenie grantovej schémy na podporu organizácií, ktoré pomáhajú tehotným matkám v núdzi. Europoslankyňa Miriam Lexmann vyzvala vládu, aby okamžite pomohla povodňami zasiahnutým regiónom a varovala pred rizikami ekonomickej spolupráce s Čínou, pričom upozornila na potrebu ekonomickej bezpečnosti.

Na zasadnutí celoslovenskej rady sa diskutovalo aj o fungovaní hnutia a prípravách na nadchádzajúce voľby. Predseda KDH Milan Majerský zdôraznil, že hnutie sa opäť dostalo do parlamentu vďaka spolupráci a silnému zázemiu v regiónoch, pričom dôležitou súčasťou ich politiky zostáva ochrana života a pomoc tehotným ženám.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie