fbpx

VIDEO: Šramková bližšie k premiérovému titulu. Na turnaji WTA sa hladko prebojovala do finále

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa po týždni opäť prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. V semifinále turnaja v thajskom meste Hua Hin vyhrala v sobotu nad Tamarou Zidanšekovou zo Slovinska. Foto: reprofoto, wta.com, X/WTA

Slovenská tenistka Rebecca Šramková má našliapnuté k zisku premiérového titulu na okruhu WTA. V sobotnom semifinále si hladko poradila so súperkou.

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa po týždni opäť prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. V semifinále turnaja v thajskom meste Hua Hin vyhrala v sobotu nad Tamarou Zidanšekovou zo Slovinska hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

V boji o svoj premiérový titul sa v nedeľu (11.00 h) stretne s víťazkou zápasu medzi Arianne Hartonovou z Holandska a Laurou Siegemundovou z Nemecka.

Dvadsaťsedemročná Šramková bola vo finále aj pred týždňom v tuniskom Monastire, kde prehrala až svoj posledný zápas s Britkou Sonay Kartalovou.

V semifinále v Hua Hin predviedla proti Zidanšekovej dominantný výkon a o podanie prvýkrát prišla až na konci druhého setu.

V prvom dejstve rozhodla v desiatej hre, keď za stavu 5:4 brejkla slovinskú súperku, v druhom viedla už 5:0 a náskok si postrážila. Stretnutie trvalo 84 minút.

V semifinále v Hua Hin predviedla proti Zidanšekovej dominantný výkon a o podanie prvýkrát prišla až na konci druhého setu. V prvom dejstve rozhodla v desiatej hre, keď za stavu 5:4 brejkla slovinskú súperku, v druhom viedla už 5:0 a náskok si postrážila.

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza tak uspela až vo štvrtom vzájomnom dueli so Zidanšekovou, vlani vo finále turnaja WTA 125 v Bari proti nej nevyužila štyri mečbaly.

„Bolo to dnes náročné, obe sme boli unavené a situáciu nám komplikoval vietor. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch a že som dokázala premeniť svoj druhý mečbal. V hlave som totiž stále mala, že som v predchádzajúcom vzájomnom zápase práve z mečbalov napokon prehrala. Sú to pre mňa už dlhé dva týždne a nemám predstavu, ako sa dám pred finále dokopy, ale urobím všetko pre to, aby som bola pripravená,“ citoval sport.aktuality.sk Šramkovej prvé pozápasové vyjadrenie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie