fbpx

Desivý útok v Novej Bani: Počas jarmoku mali dobodať viacerých ľudí, polícia hľadá svedkov (aktualizované)

Ilustračné foto. Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj, Pixabay

Víkend plný zábavy vystriedal strach o život. Jarmok v Novej Bani navštívilo množstvo ľudí, ale slávnosť zatienil nepríjemný incident, po ktorom skončili dve osoby v nemocnici.

Prišli sa zabaviť s priateľmi, napokon skončili na nemocničnom lôžku. V Novej Bani sa koná tradičný Novobanský jarmok, na ktorý zavítalo množstvo ľudí. Slávnosť narušil desivý útok vo večerných hodinách.

Počas osláv malo dôjsť ku konfliktu, ktorý vyústil do útoku nožom. Na mieste dobodali niekoľkých ľudí, informujú Topky. Dvaja skončili s bodnými zraneniami v nemocnici. Blízka osoba jednej z obetí, ktorú museli operovať a je už po zákroku, prosí o pomoc. Sama netuší, čo sa na jarmoku odohralo.

„Môjho priateľa a jeho kamarátov napadli na jarmoku v Novej Bani. Stále sa hľadajú svedkovia, videá a informácie ohľadom tohto útoku,“ poznamenala.

  • AKTUALIZOVANÉ – 15:58

Obe zranené osoby sa po ošetrení v nemocnici nachádzajú mimo ohrozenia života. Podozrivého muža polícia zadržala. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Páchateľ im spôsobil povrchové zranenia, nezasiahol im dôležité orgány. Jednu osobu poranil na hrudníku a bruchu a druhú osobu v oblasti dolných končatín,“ priblížila hovorkyňa.

Obaja zranení boli prevezení do nemocnice v Žiari nad Hronom, kde ich ošetrili. „Obaja zostali hospitalizovaní, mimo ohrozenia života,“ doplnila.

Incidentu mala podľa slov hovorkyne predchádzať roztržka, pričom všetky tri osoby mali byť pod vplyvom alkoholu.

Známa napadnutého tvrdí, že malo dôjsť k potýčke, ktorú chcel jej kamarát upokojiť. Nepodarilo sa a vyústilo to do útoku. Incident potvrdil primátor mesta Branislav Jaďuď, ako aj náčelník mestskej polície, ktorý záležitosť postúpili štátnej polícii.

Polícia už útočníka zadržala. „Na ulici Kollárová v Novej Bani napadol páchateľ nožom dve osoby. K útoku došlo po predchádzajúcej roztržke. Všetci boli pod vplyvom alkoholu. Osobám útočník spôsobil povrchové zranenia. Nezasiahol im dôležité orgány. Jednu osobu poranil na hrudníku a bruchu a druhú osobu v oblasti dolných končatín. Osoby boli ošetrené v nemocnici. Obaja zostali hospitalizovaní, mimo ohrozenia života. Podozrivý bol zadržaný a umiestnený do cely predbežného zadržania. Polícia vec dokumentuje ako podozrenie z výtržníctva a ublíženia na zdraví,“ informovala hovorkyňa banskobystrickej polície.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie