fbpx

Útočník, ktorý v Rotterdame dobodal muža, mal konať s motívom terorizmu

Ilustračné foto Zdroj: Pixabay

Dvadsaťdvaročný muž vo štvrtok (19.9.) večer v blízkosti mosta Erasmusbrug v holandskom Rotterdame na smrť dobodal 32-ročného muža. Podľa prokuratúry malo ísť o akt terorizmu, informuje portál teraz.sk.

Zadržaného muža, ktorý po útoku nožom v holandskom Rotterdame usmrtil jednu osobu a ďalšiu vážne zranil, podozrievajú z vraždy za účelom terorizmu. Uvádza to holandská prokuratúra, informujú agentúry TASR a AP. K útoku došlo vo štvrtok večer v blízkosti mosta Erasmusbrug v centre druhého najväčšieho holandského mesta.

Pri útoku utrpel zranenia aj 33-ročný Švajčiar, ktorý sa s ďalšími okoloidúcimi snažil páchateľa premôcť. Podozrivého po zadržaní mali tiež previezť do nemocnice, keďže podľa polície utrpel vážne zranenia. Občana Švajčiarska v piatok z nemocnice prepustili. Pri vyšetrovaní podozrivého, ktorého totožnosť je neznáma, odhalilo náznaky, že by čin mohol byť motivovaný ideologicky, uvádza rotterdamská prokuratúra. Podľa nej je muž z mesta Amersfoort podozrivý z pokusu o vraždu s teroristickým motívom.

Podľa svedkov mal páchateľ niekoľkokrát zakričať „Alláhu akbar“. Niektorí islamistickí extrémisti tento výraz využívajú ako bojový pokrik, aj napriek tomu, že v realite ide o náboženskú formulu islamu, ktorú moslimovia používajú už po stáročia po celom svete, objasnila agentúra DPA.

Prokurátori potvrdili, že muž už bol v minulosti odsúdený za iné násilné trestné činy a aj keď momentálne pracujú s teroristickým motívom, nevylučujú ďalšie motívy spáchania útoku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie