fbpx

FOTOGALÉRIA: Herec Juraj Kukura sa dočkal veľkej pocty. Na Filmovom chodníku slávy pribudla dlaždica s jeho menom

Na snímke herec Juraj Kukura počas odhalenia dlaždice s jeho menom na Filmovom chodníku slávy pred Divadlom P. O. Hviezdoslava 19. septembra 2024 v Bratislave. (FOTO TASR - Pavol Zachar)

Pred Divadlom Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave pribudla ďalšia pamätná dlaždica. Tentoraz ju venovali hereckej legende Jurajovi Kukurovi.

„Sú to neopísateľné pocity. Je to pre mňa dojímavé, že je tu toľko ľudí, že sú tu moji priatelia a že sa o mne takto pozitívne hovorilo. Na to veľmi nie som zvyknutý, samozrejme, ale mi to dobre padlo,“ povedal herec.

Juraj Kukura začínal v Divadle na Korze a od roku 1984 pôsobil v Nemecku v emigrácii. Svoju hereckú kariéru odštartoval v roku 1966, keď ho už ako 19-ročného mladíka obsadili do jednej z hlavných úloh filmu Tri gaštanové kone.

Okrem divadla má za sebou 30 celovečerných a 137 televíznych filmov. Mnohí ho poznajú zo seriálu Straty a nálezy. „Spolupráca s Ďurim, ako ho volám, bola trochu hektická. Vždy to bolo určité napätie, ale v tom pozitívnom slova zmysle. My sme vtedy určovali trend, ako v tej dobe bola Nemocnice na okraji mesta v Čechách a u nás to boli Straty a nálezy,“ priblížil kameraman Ladislav Kraus.

„Pán Kukura si to zaslúži, pretože je to herec s veľkým H. Je nezabudnuteľný zo seriálu Straty a nálezy, zo zahraničnej produkcie, čo robil ako Via Mala,“ uviedla organizátorka Filmového chodníka slávy Mária Reháková.

Galéria

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie