fbpx

STOPKA od Pellegriniho: Odmietol Tarabov zákon, môže byť v rozpore s ústavou

Vľavo minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS), vpravo prezident SR Peter Pellegrini. Zdroj: TASR

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini vetoval zákon z dielne ministerstva životného prostredia o vodách. Problematické je pre neho jedno z ustanovení, ktoré sa do vládneho zákona dostalo v rámci pozmeňovacieho a doplňujúceho návrhu zo spoločnej správy výborov. Môže byť v rozpore s Ústavou SR, píšu topky.sk.

Prechodné ustanovenie sa týka ciest druhej a tretej triedy, ktoré k 30. septembru tohto roka patria samosprávnym krajom, no vedú cez vodné stavby postavené na základe medzinárodnej zmluvy, ktoré vlastní štát a spravuje právnická osoba založená ministerstvom. Podľa návrhu mali tieto cesty od 30. septembra prejsť do vlastníctva štátu a správy danej právnickej osoby.

Novela tiež navrhovala oslobodiť tepelné čerpadlá typu voda-voda od poplatkov za využívanie energetického potenciálu povrchových a podzemných vôd. Podľa envirorezortu bolo cieľom odstrániť legislatívne prekážky v používaní týchto systémov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie