fbpx

Najväčšia sieť nabíjacích staníc mení svoj cenník. Na TOTO sa od októbra pripravte

Najväčšia sieť nabíjacích staníc mení svoj cenník. Zdroj: Facebook/GreenWay Infrastructure

Ak ste majiteľom elektrického vozidla, preferujete pri nabíjacích staniciach jednorazové nabíjanie alebo predplatený kredit? Druhá možnosť často prináša výhodnejšie ceny. Svoj cenník od 1. októbra mení aj najväčší operátor nabíjacích služieb, spoločnosť GreenWay. Informuje portál openiazoch.zoznam.sk.

V súčasnosti má sieť GreenWay 859 nabíjacích bodov v 321 lokalitách. Zákazníci si môžu vybrať, aké nabíjacie stanice chcú použiť a akým spôsobom za energiu zaplatia. Spoločnosť oznámila, že od 1. októbra 2024 plánuje upraviť ceny a služby, pričom pribudne aj nový balíček.

Od októbra sa do ponuky spoločnosti GreenWay pridá mesačný program GreenWay Energia Premium, ktorý je určený pre vodičov elektromobilov s vysokým nájazdom. Tento program obsahuje 150 kWh predplatenej energie a mesačný poplatok bude 59,90 eura.

Zdroj: GreenWay

Po vyčerpaní paušálu zostanú ceny za nabíjanie veľmi priaznivé – 0,29 €/kWh na bežných nabíjačkách a 0,40 €/kWh na rýchlonabíjačkách.

Čo sa týka ostatných programov, mesačné poplatky a objemy predplatenej energie v programoch GreenWay Energia Štandard a Energia Plus sa nezmenia.

Program Energia Max sa zlacní, avšak ponúkne menej predplatenej energie, čo je odpoveďou na požiadavky zákazníkov, ktorí nevyužívali celý predplatený objem. Súčasná cena programu Energia Max je 29,90 € za 100 kWh predplatenej energie. Od októbra sa zníži na 21,90 € mesačne, avšak s novým limitom 50 kWh voľnej energie. Po prekročení tohto objemu budú ceny za nabíjanie 0,29 €/kWh na bežných nabíjačkách a 0,45 €/kWh na rýchlonabíjačkách.

Zmenou štruktúry programov Max a Premium dosahujú klienti výhodnejšiu cenu, čím viac sa nabíjajú, a nemusia sa obávať prekročenia objemu v balíku – cena po prečerpaní zostáva priaznivá,“ povedal CEO spoločnosti Peter Badík.

Nabíjacia energia bude pochádzať výlučne z lokálnych obnoviteľných zdrojov, pokiaľ je to možné. Každý dodaný kilowatt v sieti GreenWay bude mať zakúpený zelený certifikát.

Spoločnosť GreenWay oznámila, že od októbra vo svojom novom cenníku upúšťa od politiky „Roam like at home“, ktorá sa týkala nabíjania u roamingových partnerov.

„Aj keď veríme, že jednotná cena pre všetky siete je najlepšia a najtransparentnejšia pre našich klientov, súčasné nastavenie roamingových cien medzi operátormi sa stalo ekonomicky neudržateľným,“ vysvetlil riaditeľ GreenWay. Dôvodom zmeny je, že ceny medzi operátormi sú zvyčajne vyššie ako ceny pre koncových zákazníkov. Riaditeľ GreenWay nevylúčil, že sa táto ponuka môže v budúcnosti vrátiť.

Služby zostanú na roamingových staniciach dostupné pre klientov GreenWay, či už doma alebo v zahraničí. Presné ceny si môžu zákazníci overiť v aplikácii alebo na zákazníckej zóne na webovej stránke.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie