fbpx

V sobotu začína Oktoberfest, bude aj vo virtuálnej podobe. Koľko bude návštevníkov stáť liter piva?

Festival Oktoberfest. Zdroj: FB/Oktoberfest Munich - The World's Biggest Beer Festival

V sobotu (21. 9.) sa v Mníchove začne slávny festival Oktoberfest. Podľa portálu Deutsche Welle (DW) bude tento rok inkluzívnejší a ekologickejší. Jeho 189. ročník bude po prvýkrát dostupný aj virtuálne, čo umožní účasť deťom, mladým ľuďom a osobám s obmedzeniami. Informuje rtvs.sk.

V sobotu štartuje ikonický najväčší ľudový festival na svete, Oktoberfest. Podľa portálu Deutsche Welle (DW) návštevníci vypijú viac ako 5,5 milióna litrov piva, ktoré zabezpečí šesť miestnych pivovarov. Cena za liter piva sa tento rok pohybuje medzi 13,60 a 15,30 eur, ako uvádza oficiálna stránka Oktoberfestu.

Portál DW tiež upozorňuje, že usporiadatelia kladú väčší dôraz na ekologické štandardy, pričom odpad bude separovaný a kompostovaný.

Ekologický trend na festivale potvrdzujú aj štatistiky, ktoré ukazujú, že Mníchovčania za posledných pätnásť rokov znížili množstvo odpadu o viac ako polovicu.

Rovnako aj vysokú spotrebu elektrickej energie počas nasledujúcich dvoch týždňov bude pokrývať zdroj vyrábajúci energiu výlučne zo slnečnej a veternej energie. Uplatnia tiež bezuhlíkový bioplyn. Pivo sa bude, ako už tradične, čapovať do krígľov, ktoré sa po použití umyjú a opätovne použijú.

Na Oktoberfeste sa myslí aj na vegetariánov a vegánov, ktorí si môžu pochutnať na bezmäsitých špecialitách v novom stane s názvom Boandlkramerei. Tento názov v starobavorčine znamená „smrť“ a odráža typický bavorsky humor. Spolu s návštevníkmi z celého sveta budú Bavori oslavovať a zabávať sa až do 6. októbra.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie