fbpx

V Pezinku odštartuje vinobranie symbolickým „prvým dúškom“ vína. TOTO bude novinkou

Na snímke zákazníci si prezerajú výrobky v jednom zo stánkov počas vinobrania v Pezinku v piatok 16. septembra 2022. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Tradičné podujatie v Pezinku opäť prinesie to najlepšie z viníc, skvelú hudbu, dobré jedlo a nezabudnuteľné hudobné i iné vystúpenia. Vinobranie si môžete užiť v dňoch 20. – 22. septembra 2024.

V Pezinku toto podujatie prinesie neopakovateľný zážitok pre celú rodinu. Vinobranie odštartuje v piatok symbolickým „prvým dúškom“ vína. Naplánovaný je na 17.00 h na pódiu v Zámockom parku. TASR o tom z referátu komunikácie mesta informovala Jana Hrdličková.

„Vinobranie v Pezinku je najmä oslavou vína, ochutnať budete môcť mladé vína, burčiak či čerstvé hroznové mušty. Pripravená bude aj ochutnávka vín vo vinárskej uličke,“ uviedla Hrdličková. Pripravené sú aj dve pódiá, na ktorých vystúpia rôzni umelci, kapely a folklórne súbory.

Vynikne novinkou

Tento rok bude novinkou vinobrania „chill out“ zóna pred Domom kultúry Pezinok, kde si návštevníci budú môcť oddýchnuť. „Pre najmenších budú pripravené tvorivé dielne,“ dodala Hrdličková. Zároveň v Zámockom parku bude pre deti pripravená aj interaktívna hra Cesta vínnej mušky, prostredníctvom ktorej spoznajú život vinohradníka.

Na programe je aj súčasťou tradičná prešovačka, kde si návštevníci budú môcť pozrieť starodávne spôsoby lisovania hrozna a ochutnať čerstvý mušt. „Vinobranie vyvrcholí v nedeľu alegorickým sprievodom, ktorý sa začne o 11.00 h. Sprievod bude ukážkou pezinských spolkov a organizácií, ktoré sa každoročne podieľajú na zachovávaní tradícií a kultúrneho dedičstva v našom meste,“ priblížila Hrdličková.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie