fbpx

Hrozí nám najchladnejšia zima za celé roky, hovoria ďalšie predpovede. Prídu kruté mrazy a snehové záveje

Čaká nás chladná zima? Zdroj: Pexels

Meteorológovia varujú, že táto zima by mohla byť jednou z najchladnejších za posledné roky, a to v dôsledku silného polárneho víru. Podľa portálu National World tento jav ovplyvňuje, ako sa studený vzduch zadržiava nad severným pólom; ak je vír silný, mrazy ostávajú na severe, no pri jeho oslabení môžu zasiahnuť aj južnejšie oblasti.

Očakáva sa, že Európu zasiahnu kruté mrazy a sneženie, čo môže viesť k problémom s dopravou a inými zimnými podmienkami.

Odborný portál Severe Weather varuje, že tento rok by mohol nastať podobný scenár, pričom polárny vír naberá na sile pomalšie, než je obvyklé. Odborníci uvádzajú, že aktuálne predpovede naznačujú, že sila víru bude počas zvyšku septembra a začiatku októbra pod dlhodobým priemerom. To môže viesť k mrazom a snehovým závejom v južnejších oblastiach Európy.

Budeme mať biele Vianoce?

Pomalá cirkulácia polárneho víru by mohla spôsobiť chladnú a zasneženú zimu. Odborníci upozorňujú, že sila polárneho víru má významný vplyv na zimné počasie v Spojených štátoch, Kanade a Európe. Predpovedať jeho správanie však nie je jednoduché, pretože závisí od mnohých rôznych faktorov, ako malých, tak aj veľkých.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie