fbpx

FOTO: Muž objavil nevybuchnutú bombu z 2. svetovej vojny. Našiel ju blízko domu

Ilustračné foto policajtov v lese s muníciou. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Košický kraj, Polícia SR - Žilinský kraj

Muž neveril vlastným očiam. Zostal poriadne zaskočený po tom, čo objavil. V obci Ňagov, iba kúsok od svojho domu, totiž našiel nevybuchnutú bombu z 2. svetovej vojny. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

V stredu (18. 9.) našiel 80-ročný muž muníciu v lese nad svojím rodinným domom v obci Ňagov v okrese Medzilaborce. Okamžite to ohlásil na linke 158 a s nálezom nemanipuloval.

„Krajský pyrotechnik určil, že ide o nevybuchnutú protitankovú kontajnerovú leteckú bombu PTAB 2,5 kilogramu sovietskej výroby z obdobia druhej svetovej vojny. Muníciu za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení na mieste zneškodnil,“ doplnili.

Na obrázku môže byť text
Na snímke nález nevybuchnutej leteckej munície. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR – Prešovský kraj

Polícia preto v prípade podobného nálezu nasledovne radí:

  • NECHAJTE TO TAM, KDE TO JE: Ak nájdete neznámu muníciu alebo iný vojenský materiál, nezasahujte doň, ani sa k nemu nepribližujte. Kontaktujte linku 158 a oznámte miesto nálezu.
  •  NEDOTÝKAŤ SA: Nepokúšajte sa dotýkať nájdenej munície ani ju nepresúvajte. Munícia môže byť nestabilná a manipulácia s ňou môže spôsobiť výbuch.
  • NEPOUŽÍVAJTE ŽIADNE NÁRADIE: Nikdy nepoužívajte žiadne náradie, aby ste sa pokúsili otvoriť, rozobrať alebo manipulovať s nájdenou muníciou. Týmto spôsobom sa môže nechtiac aktivovať.
  •  DÁVAJTE POZOR NA DETI A ZVIERATÁ: Udržujte ich v bezpečnej vzdialenosti od nájdenej munície. Deťom by ste mali jasne vysvetliť, že sa jej nesmú dotýkať a že to majú okamžite oznámiť dospelým.
  • NIKDY NEPODCEŇUJTE NEBEZPEČENSTVO: Aj keď sa munícia zdá byť stará alebo poškodená, neznamená to, že nie je nebezpečná. Nikdy nepodceňujte nebezpečenstvo. Manipulácia s nájdenou muníciou je veľmi riziková! Vždy oznámte miesto nálezu na linku 158, aby bola munícia bezpečne odstránená profesionálmi.
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie