fbpx

Markíza v PROBLÉMOCH: Diváci prišli o úvod dôležitého zápasu. Nadávajú a žiadajú vrátenie peňazí

Diváci prišli o úvod dôležitého zápasu. Zdroj: FB/Liga majstrov, Reprofoto/Mediaboom

Slovan Bratislava včera odohral svoj prvý zápas v hlavnej fáze Ligy majstrov, čo bolo pre futbalových fanúšikov skutočne veľkým sviatkom. Markíza a Nova, ktoré vlastnia vysielacie práva na väčšinu zápasov, avizovali, že ich budú vysielať na platforme Voyo. Avšak veľký nápor divákov spôsobil masívny výpadok streamovacej platformy, ktorá nevydržala záťaž. Informujú topky.sk.

Účasť Slovana Bratislava a Sparty Praha v Lige majstrov priťahuje k obrazovkám množstvo fanúšikov. Vysielacie práva na väčšinu zápasov tejto prestížnej futbalovej súťaže však vlastní televízia Markíza a Nova, ktoré sa rozhodli ponúknuť ich prostredníctvom málo rozšírených staníc Nova Sport. Tieto stanice sú zaradené do ponuky len u niekoľkých operátorov, čo obmedzuje prístup fanúšikov k zápasom.

Markíza sa tak pri komunikácii vysielania Ligy majstrov zamerala na Voyo

Duely Slovana Bratislava sa dokonca vysielajú na najmenej dostupnej stanici Nova Sport 6. Televízie však ponúkli fanúšikom riešenie v podobe streamovacej platformy Voyo, kde si mohli dokúpiť športový balík za 11,99 eur, ktorý obsahuje spomínané stanice. Voyo tak zaznamenalo obrovský nárast nových predplatiteľov, avšak v stredu večer ich čakalo veľké sklamanie, keď platforma nezvládla vysoký nápor divákov a došlo k výpadku.

Na zápas Slovana Bratislava proti Celticu, ktorý mal začať o 20:15 s prvým výkopom naplánovaným na 21:00, čakali diváci márne. Veľká väčšina sa k prenosu nedostala, pretože Voyo od ôsmej hodiny zažila masívny výpadok.

„Také slovenské !!! Chceme zarobiť ale jak dojde nápor ludí tak to nezvládneme 😉 pozdravujem celé Voyo a už nikdy si nedávajte niake predplatné naviac pokial to neviete utiahnuť !!! 

Píše užívateľ Peter na sociálnej sieti.

Na sociálnych sieťach okamžite začali upozorňovať stovky nahnevaných predplatiteľov.

„Poprosím o vrátenie peňazí inak dúfam že viac ľudí zváži právne kroky,“ rozhorčuje sa Patrik. Rovnako je na tom užívateľ Ricki.

„Viete o tom, ze tisice ludi si to preplatilo iba kvoli zapasom Slovana v LM?? Budete teda vracať peniaze? Aspon polovicu, keďže sú dva zápasy za mesiac??“

Keďže stanicu Nova Sport 6 má v ponuke zaradenú iba operátor Magio a to len v najvyšších balíčkoch, väčšina priaznivcov Slovana a slovenského futbalu sa spoliehala na Voyo.

Avšak streamovacia platforma sa zdá, že na nápor futbalových fanúšikov vôbec nebola pripravená, čo viedlo k výpadkom a sklamaniu mnohých predplatiteľov. Informuje mediaboom.sk.

Sociálne siete Markízy v priebehu krátkeho času zaplavili stovky nahnevaných komentárov.

„Určite ruším predplatné a nečudoval by som sa, keby ste po takomto fiasku na Slovensku skončili nadobro. Myslím si, že ste dnes nasrali poriadne veľa fanúšikov futbalu. Keď na to nemáte, tak vysielajte radšej rozprávky pre deti,“ píše Michal.
„Tu nie je čo pochopiť, mali ste týždne na prípravu serverov.. vyšší nápor bol jednoznačný už vopred… Čistý výsmech zo strany Voyo, odporúčam zvážiť a prijať fakt, že na svetovú úroveň sa ani zďaleka nechytáte a dať priestor stabilnejším možnostiam. Nie je všetko len o peniazoch a kupovaní práv, ide s tým aj zodpovednosť…“ píše Jakub.

„Momentálne evidujeme technické problémy, ktoré spôsobujú výpadok pri prehrávaní či načítavaní služby. Kolegovia z technického oddelenia aktívne pracujú na odstránení problému. Veríme, že čím skôr bude opäť všetko v poriadku. Prosíme o trpezlivosť a ďakujeme za pochopenie,“ informovala Markíza. Vysielanie sa napokon podarilo obnoviť, avšak diváci prišli o úvodných 20 minút zápasu.

Problém sa však netýkal všetkých užívateľov Voyo. Časti zákazníkov služba fungovala aj v čase, keď sa iní do nej nevedeli pripojiť aj viac ako hodinu. Niektorí sa k platforme dokázali pripojiť až na konci prvého polčasu zápasu Slovana, hoci u viacerých predplatiteľov výpadky pokračovali aj naďalej.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie