fbpx

VIDEO: Colníci rozpílili auto plné cigariet. Vodič ale tvrdil, že nič nevezie a cestuje za nevestou na Slovensko

Colníci museli včera priamo na hraničnom priechode rozpíliť auto plné pašovaných cigariet (vľavo). V lesoch, asi pol kilometra od našich hraníc zadržali aj muža vo vojenskej uniforme (vpravo). Zdroj: Pohraničná stráž Ukrajiny

Colníci museli včera priamo na hraničnom priechode rozpíliť auto plné pašovaných cigariet. Ukážeme vám autentické video, na ktorom sú stovky balíkov cigariet rozptýlené všade okolo. Vodič, 58-ročný muž zo Zakarpatska, tvrdil, že cestuje na Slovensko za nevestou a nič nevezie. Informuje portál noviny.sk.

Na hraničnom priechode Malý Berezný – Ubľa lietali iskry, keď colníci použili brúsky a pracovné rukavice.

Kontraband odhalil služobný pes, špeciálne vycvičený na vyhľadávanie tabaku. Colníci a hraničiari museli rozpíliť viaceré časti vozidla, pričom našli vyše 600 balení cigariet. Ich presnú hodnotu aktuálne vyčíslujú.

„Muž tvrdil, že vo vozidle nič nemá, no v rámci spoločnej kontroly s colníkmi sme zistili, že celé auto je naplnené množstvom cigariet rôznych značiek,“ uviedla pohraničná stráž.

Zadržali aj muža v uniforme

V lesoch asi pol kilometra od našich hraníc zadržali muža vo vojenskej uniforme. Po zadržaní tvrdil, že si uniformu požičal od kamaráta, aby sa mohol vydávať za vojaka a vyhol sa tak kontrolám smerujúcim k slovenskej hranici. Podľa hraničnej polície ide o 28-ročného muža, ktorý je obvinený z trestného činu ťažkej ujmy na zdraví.

„Počas uplynulého týždňa sme na vonkajšej hranici s Ukrajinou zaznamenali 27 prípadov neoprávneného prekročenia,“ uviedla hovorkyňa PHCP Sobrance Agnesa Kopernická. Dovedna zadržali vyše 50 mužov v odvodovom veku.

„Všetky osoby, ktoré neoprávnene prekročia našu vonkajšiu hranicu, sú lustrované v informačných systémoch ministerstva vnútra,“ dodala Kopernická.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie