fbpx

Na Slovensko mieri heavymetalová legenda. Naplánovali najväčšiu show, akú kedy odohrali

Iron Maiden. Zdroj: FB/Iron Maiden

Na konci mája 2025 začne IRON MAIDEN svoje svetové turné s názvom „RUN FOR YOUR LIVES“. Svoju impozantnú show predvedú aj v Bratislave  v TIPOS Aréne (Zimný štadión Ondreja Nepelu) 1. júna 2025, pri príležitosti oslavy 50. výročia od vzniku kapely. Príďte si s nimi užiť nezabudnuteľný zážitok! Informuje TASR.

Iron Maiden odštartujú svoje svetové turné Run For Your Lives 27. mája budúceho roku v Budapešti, po ktorom bude nasledovať 27 vystúpení na štadiónoch, festivaloch a arénach po celej Európe. Informuje kapela na svojom webe.

Kapela si týmto turné pripomína 50 rokov od založenia, keď Steve Harris v roku 1975 vytvoril IRON MAIDEN. Na oslavu tejto významnej udalosti sľubujú špeciálny setlist, ktorý zahrnie piesne z deviatich štúdiových albumov, počnúc prvým „Iron Maiden“ až po „Fear Of The Dark“. Naplánovali najväčšiu show, akú kedy odohrali!

Spevák Bruce Dickinson odkazuje:

„Budúci rok bude pre IRON MAIDEN mimoriadne výnimočný a našim fanúšikom poskytneme nezabudnuteľný zážitok naživo. Bude to hudobná prehliadka našej kariéry, ktorá vám prinesie obrovskú radosť. Ak ste nás už videli, pripravte sa na úplne novú úroveň tejto skúsenosti. A ak ste nás ešte nezažili, na čo čakáte? Teraz máte jedinečnú príležitosť! IRON MAIDEN vás určite očarí!“

Manažér Rod Smallwood dopĺňa:

„50 rokov Maiden a ja som bol súčasťou 46 z nich! Viac ako 100 miliónov predaných albumov, takmer 2 500 vystúpení v 64 krajinách a množstvo verných fanúšikov. Všetci stále milujeme každú sekundu v kapele a každé turné berieme ako novú výzvu priniesť niečo nové a vzrušujúce. IRON MAIDEN zahrá aj skladby, ktoré naživo ešte nehrali. Už niekoľko mesiacov tvrdo pracujeme na prepracovanej show a veľmi sa tešíme, čo pre vás máme pripravené. Sľubujeme, že z koncertu odídete skutočne šťastní!“

Skupina vystúpi na posvätnom trávniku klubu

V sobotu 28. júna skupina vystúpi na londýnskom štadióne, domove futbalového klubu West Ham – tímu, ktorý zakladateľ kapely Steve Harris podporoval počas svojho života a s ktorým majú IRON MAIDEN dlhú a preslávenú históriu. Informuje kapela.

Tento koncert pred viac ako 60 000 fanúšikmi bude po prvýkrát, čo IRON MAIDEN vystúpia na posvätnom trávniku klubu. Skutočná domáca šou – so Stevom Harrisom, Dave Murrayom, Adrianom Smithom a Nickom McBrainom, ktorí sa narodili v okolí – bude tiež najväčším britským miestom, na ktorom kapela kedy vystupovala mimo svojich festivalových vystúpení.

Lístky na koncert na Slovensku budú v predaji od 26. septembra 2024.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie