fbpx

Na Slovensku zavládne príjemné jesenné počasie. Naďalej platia výstrahy 3. stupňa pred povodňami

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák, Lukáš Grinaj

Tieto dni nás čaká ustálenejšie jesenné obdobie a zároveň aj celkom teplé počasie. Teploty sa budú šplhať k +25 °C. Čaká nás skutočné babie leto s príjemnými teplotami.

Od severu zasahuje do našej oblasti okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou, ktoré sa postará o stabilnejšie počasie nad Slovenskom, píše portál imeteo.sk.

Tešiť sa môžeme na pomerne slnečné dni, a to predovšetkým v južných okresoch, kde sa budú teploty šplhať k +25 °C. Udržať by sa mali až do polovice budúceho týždňa.  V severnej polovici nášho územia, a najmä v podhorských lokalitách už bude chladnejšie, teploty tam budú stúpať maximálne do +17 °C.

Objavia sa aj slabšie zrážky či ojedinele búrky

Hoci počasie bude ustálené, objavia sa aj zrážky. Tie však budú len lokálne a v porovnaní s tým, čo sme tu mali predošlé dni, budú iba slabé. Ojedinele sa môžu objaviť aj slabšie búrky.

Po chladnejšom, miestami hmlistom ráne, nás dnes čaká ďalší teplý deň. Miestami sa môže vyskytovať zväčšená oblačnosť, ojedinele prehánky s predpokladaným úhrnom zrážok do 1 mm.

Dnes (19.9.) budú najvyššie denné teploty dosahovať +20 °C až +25°C, na Orave a pod Tatrami okolo +18 °C, na horách vo výške nad 1 500 m n. m. okolo +10 °C. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou od 5 až 25 km/h.

Aj zajtra bude prevládať ešte polooblačné počasie. Avšak s príchodom víkendu nás však čaká skutočné babie leto, ktoré sa bude niesť v duchu jasnej slnečnej oblohy a teplôt do +25 °C, ktoré by sa malo zmeniť až koncom budúceho pracovného týždňa.

Rozdiel teplôt je výrazný

Rána bývajú už výrazne chladnejšie než denné teploty, ktoré sa najmä počas týchto dní budú šplhať až k +25 °C. Nezabúdajte si preto ráno obliecť viac vrstiev, aby vám nebola zima.

Platia výstrahy 3. stupňa pred povodňami

Naďalej platia vo viacerých okresoch na západe Slovenska výstrahy 3. stupňa pred povodňami z trvalého dažďa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke. Výstraha pred povodňami platí v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky – juh.

Na snímke výstrahy 3. stupňa pred povodňami. Zdroj: REPROFOTO SHMÚ
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie