fbpx

Hrozné detaily z tragédie v Senci: Futbaloví fanúšikovia utrpeli vážne zranenia, jeden zomrel

Snímky z miesta nehody. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Bratislavský kraj

Tragická dopravná nehoda sa stala v utorok (17. 9.) večer v Senci. Vodič dodávky prešiel do protismeru a prednou časťou narazil do oproti idúceho vozidla. O život prišiel 63-ročný futbalový fanúšik z osobného auta, ktorý sa vracal po víťaznom zápase svojho tímu domov.

Ako sme Vás už informovali, nešťastie sa stalo krátko pred 22:00 hodinou na ceste II/503 v Senci, len pár metrov od cestného mosta vedúceho ponad Bratislavskú ulicu. Zrážka si vyžiadala aj troch zranených. Vodič dodávky utrpel ľahšie zranenia, zatiaľ čo posádku auta museli vyslobodzovať z auta hasiči a dvaja pasažieri utrpeli ťažké zranenia.

„Následkom zrážky utrpel vodič nákladného vozidla značky Mercedes-Benz ľahké zranenia, vodič a spolujazdec motorového vozidla značky Opel ťažké zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice k ošetreniu. Ďalší spolujazdec, ktorý sa nachádzal na zadnom sedadle v motorovom vozidle značky Opel, následkom nárazu utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ priblížili v príspevku bratislavskí krajskí policajti.

Nebohý muž v aute nemal sedieť 

K nehode Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo päť ambulancií. „63-ročný muž žiaľ utrpel zranenie nezlučiteľné so životom. 63-ročný muž a 75-ročná žena boli transportovaní do nemocnice v Ružinove so zlomeninami rebier a kľúčnej kosti. 25-ročný muž bol prevezený s poranením hlavy a hornej končatiny do nemocnice na Kramáre,“ uviedla hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

V tom čase v osobnom vozidle cestovali z Trenčína fanúšikovia futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý zvíťazil v utorok nad klubom AS Trenčín 3:0. Podľa informácií TV JOJ z futbalového zápasu plánoval ísť 63-ročný fanúšik vlakom, no potom mu jeho známi ponúkli, že ho odvezú oni. Cesta domov po víťaznom zápase sa mu však nakoniec stala osudnou.

Futbalové kluby vyjadrujú úprimnú sústrasť

Hrozná tragédia zasiahla aj futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorého fanúšikom bol aj zosnulý muž. „S hlbokým zármutkom sme prijali ťažko pochopiteľnú správu, že cestou zo včerajšieho ligového stretnutia Trenčín-DAC bola trojica našich fanúšikov účastníkom havárie s tragickými následkami. Jeden z nich prišiel na mieste o život. Češť jeho pamiatke! V mene celého kolektívu pracovníkov DAC 1904 vyjadrujeme rodine úprimnú sústrasť,“ napísal klub na sociálnej sieti s tým, že dvom zraneným fanúšikom drží palce a praje skoré uzdravenie.

Úprimnú sústrasť vyjadril aj klub AS Trenčín, na ktorého trávniku sa odohral utorkový zápas. „Je nám to ľúto. Pozostalým a rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť a zraneným želáme veľa síl a skoré uzdravenie. Sme s vami,“ napísali.

Na tragickú udalosť reagovala aj Únia ligových klubov, ktorá podotkla aj to, že fanúšikovia sú tak ako hráči súčasťou futbalu. „Mali sa tešiť z víťazstva svojho mužstva, osud to však zariadil inak. … Únia ligových klubov vyjadruje pozostalým úprimnú sústrasť a zraneným praje skoré uzdravenie,“ uviedli v príspevku.

Polícia na záver dodala, že presné príčiny vzniku nehody ako aj okolnosti, ktoré viedli k nehode, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie