fbpx

Čo prinesú najbližšie dni? Slovensko čaká stabilné jesenné počasie

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR/Roman Hanc, DPA)

Slovensko sa v nadchádzajúcich dňoch môže tešiť na stabilnejšie jesenné počasie a príjemné teploty, informuje imeteo.sk. 

Slnko sa sice už začne „zubatím“ ukazovať, no teploty sa budú šplhať až k +25 °C, predovšetkým v južných oblastiach. V porovnaní s poslednými dňami budú zrážky menej intenzívne, hoci sa môžu objaviť aj slabšie búrky.

 

Od severu k nám zasahuje okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou, ktorá zabezpečí stabilnejšie a menej premenlivé počasie. Počas nasledujúcich dní sa môžeme tešiť na slnečné chvíle, pričom slnko bude najviac hriať v južných okresoch. Naopak, v severnej polovici Slovenska, najmä v podhorských oblastiach, bude slnko menej intenzívne a teploty sa budú pohybovať okolo +17 °C.

 

Aj keď sa objavia lokálne zrážky a ojedinele aj slabšie búrky, ich intenzita bude oproti minulým dňom minimálna. V noci a ráno sa však pripravte na hmlisté počasie a nižšie ranné teploty, ktoré budú od +8 do +12 °C. Vodiči by mali byť obozretní a na ranné chladné teploty sa lepšie obliecť.

 

Pred nami sú pokojné jesenné dni s teplotami mierne nadpriemernými, ktoré sú ideálne na vychutnanie si krás jesene.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie