fbpx

Policajná akadémia v Bratislave pod tlakom: Rektor opäť obvinený z nevhodnej komunikácie so študentkami

Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Reprofoto/akademiapz.sk

Napätie na policajnej akadémii v Bratislave rastie, pričom sa objavujú nové obvinenia voči rektorovi Stanislavovi Šišulákovi. Podľa najnovších informácií mal rektor po promóciách nevhodne komunikovať s dvoma študentkami, ktoré sú zároveň policajtky, a navrhnúť im, aby ho navštívili v jeho byte. Píšu o tom aktuality.sk. 

Prorektor Mojmír Mamojka mladší túto informáciu zverejnil v liste, ktorý adresoval priamo rektorovi a svojim kolegom, ako aj štátnej tajomníčke Lucii Kurilovskej. Tento incident prišiel po predchádzajúcom obvinení, kedy mal rektor vložiť prst do diery na nohaviciach inej študentky a pohroziť jej, že ak ju takto opäť uvidí, stiahne jej nohavice. Tento incident už vyšetruje policajná inšpekcia.

Rektor Šišulák tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že sú súčasťou osobného útoku zo strany prorektora Mamojku. Prostredníctvom hovorcov ministerstva vnútra uviedol, že obvinenia sú „tendenčné a zavádzajúce„. Konflikt medzi rektorom a prorektorom sa začal v auguste, keď Mamojka kritizoval vedenie školy, čo viedlo k návrhu na jeho odvolanie. Akademický senát však odmietol prorektora odvolať, a návrh bol následne predložený ministrovi vnútra, ktorý má finálne rozhodnutie v rukách.

Napätie na akadémii sa stupňuje aj v súvislosti s personálnymi zmenami, ktoré rektor zaviedol. Viacerí dlhoroční zamestnanci školy prišli o svoje pozície, pričom prorektor Mamojka kritizuje tieto zmeny ako neopodstatnené a škodlivé pre chod akadémie. V liste spomenul, že niektorí bývalí pracovníci skončili na nízkopostavených pozíciách v policajných útvaroch, a vyjadril obavy, že rektorove rozhodnutia vedú k narušeniu personálnej štruktúry akadémie.

Mamojka tiež poukázal na prípady diskriminácie a mobbingu na škole, pričom uviedol, že niektorí zamestnanci boli vystavení nadmernému pracovnému tlaku a skončili v nemocnici. Rektor však tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že za jeho 33 rokov v polícii a deväť rokov na akadémii nebol nikdy riešený za nevhodné správanie alebo mobbing.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie