fbpx

Finančné problémy českej televíznej stanice: Slovenský operátor ruší jej vysielanie

Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com

Satelitné služby Skylink a freeSAT na Slovensku dnes oznámili, že pozastavujú distribúciu troch českých kanálov TV Barrandov: TV Barrandov HD, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, informuje interez.sk.

Konkrétne ide o programy TV Barrandov HD, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, ktoré sú šírené prostredníctvom služieb Skylink a freeSAT. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk je dôvodom tohto kroku finančná kríza vysielateľa TV Barrandov.

 

Vysielanie týchto troch staníc bolo pozastavené zo satelitnej distribúcie kvôli nedodržaniu zmluvných záväzkov zo strany TV Barrandov. Je dôležité poznamenať, že nejde o geoblokáciu kanálov – TV Barrandov HD, Barrandov Krimi a Kino Barrandov nebudú dostupné pre predplatiteľov Skylinku ani v Českej republike, ani na Slovensku. Na obrazovkách všetkých troch kanálov sa zobrazuje oznam o pozastavení vysielania na červenom pozadí.

 

Hovorkyňa TV Barrandov, Kristýna Synáčová, pre portál Lupa.cz uviedla, že stanica musela vypovedať zmluvu kvôli „nevýhodnému nastaveniu podmienok“.

Bližšie informácie nemôžem poskytnúť vzhľadom na prebiehajúce rokovania, ktoré sú súčasťou obchodného tajomstva. Môžem len prezradiť, že postupne kontrolujeme všetky uzatvorené zmluvy v rámci ozdravovania spoločnosti,“ uviedla Synáčová.

 

Dlh TV Barrandov je vážny: 20. januára tohto roku sa stanica ocitla na pokraji svojho fungovania, keď bola kvôli dlhu odpojená od dodávky elektriny, čo vážne ohrozilo jej vysielanie. Súdna ochrana pred veriteľmi však stanici poskytla čas na plánovanie riešenia jej astronomických dlhov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie