fbpx

Polícia spustila veľkú akciu. Na cestách bude viacej hliadok

Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Michal Svítok, Jaroslav Novák

Na cestách vodiči môžu stretávať väčšie množstvo dopravných policajných hliadok ako obvykle. Polícia Slovenskej republiky sa totiž pripravuje na veľkú dopravnú akciu.

Polícia sa v priebehu tohto týždňa zameria na kontrolu dodržiavania dopravných predpisov. Akcia, ktorú budú policajti vykonávať na cestách do nedele (22. 9.), súvisí s úlohami, ktoré vyplývajú z členstva v medzinárodnej organizácii Roadpol.

Cieľom policajnej akcie bude upozorniť na bezpečnosť na cestách a poukázať na príčiny smrteľných nehôd. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

„Krajské riaditeľstvá prijali aj vlastné opatrenia, takže policajtov bude viac po celom Slovensku,“ zdôraznila Sláviková.

Hovorkyňa tiež upozornila, že od začiatku roka eviduje polícia 8074 dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 177 ľudí, z toho 28 motocyklistov, 36 chodcov a 11 cyklistov. Polícia účastníkov cestnej premávky vyzvala, aby sa na cestách správali ohľaduplne a zodpovedne.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie