fbpx

ONLINE: Dunaj dosiahol nový vrchol. Kulminácia pretrváva, blíži sa ďalšia povodňová vlna (aktualizované)

Na snímke zaplavené územia riekou Morava pri Devínskej Novej Vsi a stav rieky Dunaj na Tyršovom nábreží v Bratislave 17. septembra 2024. Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok, Dano Veselský

Hladiny riek opäť stúpajú. V Bratislave Dunaj prekročil hranicu 980 cm. Platia výstrahy pred povodňami. Na juhu západného Slovenska sa začali prípravy pre stúpajúci Dunaj, ale aj Váh. Kulminácia na Dunaji stále pretrváva. V Komárne hrozí vyliatie Dunaja alebo Váhu z koryta, polícia uzatvára niektoré cesty. Čo nás ešte čaká?

Aktualizácia o 12:58: Hladina Dunaja v Komárne stúpa, polícia uzatvára niektoré cesty

Mestská polícia v Komárne priebežne kontroluje okolie protipovodňových hrádzí a uzatvára časti miestnych komunikácií, kde hrozí vyliatie Dunaja alebo Váhu z koryta. Zároveň upozorňuje občanov, že v prípade akýchkoľvek problémov v súvislosti s hroziacou povodňou môžu kontaktovať mestskú políciu na telefónnej linke 159 alebo osobne na útvare Mestskej polície Komárno.

Hladina Dunaja v Komárne v stredu o 11.00 h dosiahla 767 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity. Vodohospodári odhadujú, že Dunaj bude kulminovať v Komárne na úrovni 840 až 845 centimetrov.

Tretí stupeň povodňovej aktivity a mimoriadna situácia boli v utorok (17. 9.) večer vyhlásené na rieke Dunaj pri Štúrove. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky zostane na istý čas odrezaná od okolitého sveta. „V týchto chvíľach uzatvárame cestu tretej triedy, ktorá spája obec so zvyškom okresu,“ potvrdil riaditeľ Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Peter Privalinec.

Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva na dolnom úseku Váhu a dolnom Ipli vplyvom spätného vzdutia z Dunaja výrazný vzostup vodných hladín.

Aktualizácia o 10:45: Kulminácia Dunaja pretrváva

V Devíne a Bratislave Dunaj pokračuje v kulminácii, pričom vodný stav o málo presiahol včerajšie maximá.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie