fbpx

Horskí záchranári večer zasahovali v Západných Tatrách. Pomáhali vyčerpanému Poliakovi

Na snímke záchranná akcia. Zdroj: HSZ

Horskí záchranári boli vyslaní v utorok (17. 9.) do Západných Tatier. Zavolali ich na pomoc 45-ročnému poľskému turistovi, ktorý pre vyčerpanie nedokázal dokončiť naplánovanú túru. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Nevládal dokončiť túru

Turista vystupoval so psom Hlbokou dolinou na Malý Salatín, odkiaľ mal v úmysle pokračovať na Brestovú a následne zostúpiť na parkovisko pod Spálenou. Nakoľko už bol značne vyčerpaný, uzimený a pred sebou mal ešte dlhú trasu, netrúfal si v túre za tmy pokračovať a krátko pred zotmením kontaktoval HZS.

„Na pomoc mu odišli záchranári ako zo severnej, tak aj z južnej strany Západných Tatier. Turistu po príchode na miesto zateplili a následne s ním zostúpili Hlbokou a Jaloveckou dolinou. Horskí záchranári zo Zverovky ho potom zviezli na parkovisko k jeho autu, odkiaľ už pokračoval samostatne,“ priblížila zásah HZS.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie