fbpx

Po chladných dňoch prichádza na Slovensko tepelný zlom: Očakávajte slnečné počasie a nadpriemerné teploty!

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Po niekoľkých daždivých a veľmi chladných dňoch dnes nastáva výrazná zmena počasia. Slovensko sa môže tešiť na stabilné a postupne veľmi teplé počasie, ktoré bude opäť nadpriemerné, informuje imeteo.sk.

To najhoršie máme už za sebou. Včerajší deň bol posledným daždivým dňom, pričom dnešné zrážky sa očakávajú len v oblasti Rakúska a Nemecka. Rozsiahle oblasti nízkeho tlaku vzduchu, ktoré prinášali zrážky, ustupujú a miesto nich prichádza tlaková výš, ktorá postupne zabezpečí nadpriemerné teploty. Do Európy sa z Ruska presúva rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, zatiaľ čo nad Britskými ostrovmi sa vytvára ďalšia mohutná tlaková výš.

 

Tieto dve tlakové výše odstránia zrážky nad Stredozemím a budú formovať počasie v našej oblasti počas nasledujúcich dní.

Dnes bude obloha prevažne zamračená s minimálnymi zrážkami. Na zajtra sa na našom území očakáva viac zrážok a dokonca nie sú vylúčené ani búrky.

Od štvrtka sa však Slovensko, rovnako ako celá naša oblasť, môže tešiť na slnečné počasie.

 

Teploty budú nadpriemerne vysoké

Do našej oblasti začne prúdiť suchší, kontinentálny vzduch od východu, ktorý je charakteristický rýchlym ohrevom cez deň a výrazným ochladením v noci.

 

Očakávajte teda vysoké teplotné amplitúdy, teda výrazné rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami.

 

Denné teploty po chladných dňoch určite potešia. Od štvrtka sa maximálne denné teploty budú pohybovať v rozmedzí +17 až +25 °C, čo sú na túto ročnú dobu nadpriemerne vysoké teploty.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie