fbpx

FOTO: „Za Kursk“. Spútaného zajatého Ukrajinca Rusi popravili mečom do srdca

Spútaného zajatého Ukrajinca Rusi popravili mečom do srdca. Zdroj: X/Liz V

Rusi mečom do srdca popravili spútaného ukrajinského zajatca, oznámil v utorok ľudskoprávny komisár ukrajinského parlamentu Dmytro Lubinec ďalší ruský vojnový zločin. Nie je jasné, kedy a kde k udalosti došlo, ale podľa fotografií zavraždeného bolo na ruskom meči napísané „Za Kursk“. Informujú novinky.cz.

„Ďalší vojnový zločin: Neozbrojeného ukrajinského vojnového zajatca s rukami spútanými páskou Rusi popravili mečom. Táto úroveň barbarstva a krvilačnosti je nepochopiteľná,“ napísal Lubinec na sociálnej sieti Telegram. Ďalej uviedol, že ide o hrubé porušenie Ženevských dohovorov a informoval o ňom Medzinárodný červený kríž a OSN, píše Ukrajinská pravda.

Na sociálnych sieťach sa už objavila aj fotografia popraveného vojaka. Ten bol zjavne prebodnutý mečom s nápisom „Za Kursk“ a na rukách mu sú vidieť zvyšky lepiacej pásky, čo naznačuje, že bol počas vraždy pravdepodobne spútaný.

Jeho zakrvavené telo leží na ceste pred zničeným vozidlom a domom s rozbitými oknami.

Určiť miesto zhotovenia fotografie sa však doposiaľ nepodarilo.

Žiaľ, nejde o prvý prípad podobne hroznej popravy zajatých Ukrajincov.

Od júna bolo zaznamenaných niekoľko prípadov useknutých hláv, ktoré boli následne vystavené na zničených vojnových vozidlách alebo napichnuté na kôl. Naposledy v auguste vzbudila vlnu nevôle fotografie, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach a ukazovala telo zajatca, ktorému Rusi zjavne odrezali hlavu a ruky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie