fbpx

V obci Radoľa vodič so zákazom šoférovania zranil policajtov. Muž z miesta činu ušiel

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok ,Pixabay

V obci Radoľa (okres Kysucké Nové Mesto) sa zranili dvaja policajti pri nedeľňajšom (15. 9.) pokuse zastaviť unikajúce vozidlo. Na zastavenie vodiča použili aj zbrane, ale ani to nepomohlo. 33-ročný muž z miesta činu ušiel.

Policajná hliadka spoznala vodiča na základe osobnej a miestnej znalosti za volantom. Vedeli, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a preto sa ho snažili zastaviť.

Policajti strieľali aj na vozidlo

Ako pre TASR informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Daniela Kocková, policajti použili nielen varovný výstrel, ale strieľali aj na vozidlo značky Peugeot Boxer, ktoré viedol 33-ročný vodič.

„Pri snahe zastaviť vozidlo došlo k zraneniu oboch príslušníkov, ktoré si vyžiadalo ich vyšetrenie v nemocnici. Zároveň hliadka použila nielen varovný výstrel, ale aj výstrely na unikajúce vozidlo. Vodič však z miesta ušiel,“ priblížila Kocková.

Po zabezpečení a vyhodnotení dôkazov vzniesol vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Čadci obvinenie vodičovi za zločin útoku na verejného činiteľa a za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné nateraz poskytnúť bližšie informácie. Tieto poskytneme, keď to situácia dovolí,“ dodala žilinská policajná hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie