fbpx

Pri farme zrazilo auto medveďa. Je zranený, z miesta nehody ušiel, ľudí vyzývajú na opatrnosť

Ilustračná fotografia. Na snímke medveď pri prechádzaní cez vozovku v okrese Prievidza. Zdroj: FACEBOOK/Michal Kališ Photography

V pondelok (16.9.) v ranných hodinách došlo pri farme medzi obcami Rakúsy a Mlynčeky (okres Kežmarok) k zrážke osobného auta a medveďa. Po nehode zranená šelma ušla.

„Môžeme potvrdiť, že dnes v ranných hodinách došlo v obci Mlynčeky k zrážke motorového vozidla s medveďom hnedým,“ informáciu potvrdila Štátna ochrana prírody SR (ŠOP SR) pre portál Regióny.sk.

Po zrazenom medveďovi pátrali v doobedňajších hodinách členovia Zásahového tímu pre medveďa hnedého ŠOP SR – Sever v súčinnosti so zástupcami Správy Tatranského národného parku a zástupcami miestneho užívateľa poľovného revíru.

Občanov vyzývajú na opatrnosť

„Bohužiaľ, ani za pomoci poľovneupotrebiteľného psa sa nepodarilo jedinca dohľadať. Môže to nasvedčovať tomu, že zranenia spôsobené zrážkou s motorovým vozidlom, neboli pre jedinca vážne,“ priblížila ŠOP SR, pričom zároveň dodala, že daná lokalita bude monitorovaná zásahovým tímom a poľovníkmi, aby sa predišlo najmä možnému útoku medveďa na človeka.

O tomto incidente informovala na sociálnej sieti aj obec Rakúsy, ktorá s danou obcou susedí. „Medveď je zranený, z miesta nehody odišiel smerom k obci Mlynčeky. Touto cestou prosíme občanov o maximálnu opatrnosť!“, napísali v príspevku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie