fbpx

Úžasný kúsok: Akrobat prešiel po lane z Ázie do Európy

Akrobatovi sa podaril husársky kúsok. Zdroj: reprofoto Reuters

Estónsky akrobat Jaan Roose sa do histórie zapísal ako prvý človek, ktorý z Ázie do Európy prešiel po visutom lane. Vybral si k tomu zaujímavý cieľ – Most mučeníkov 15. júla v Istanbule, známy aj ako Bosporský most, ktorý spája brehy Bosporskej úžiny, píšu novinky.cz.

Spravodajské agentúry zverejnili zábery z unikátneho pokusu estónskeho 32-ročného akrobata Jaana Roosa, ktorý sa úspešne pokúsil prejsť po lane z Ázie do Európy.

Spoločnosť Red Bull, ktorá celú akciu organizovala, nechala povraz natiahnuť vysoko nad mostom, ktorý až do roku 2016 niesol všeobecne oveľa známejší názov Bosporský most. Spája totiž Európu a Áziu cez Bosporskú úžinu, je natiahnutý medzi istanbulskými štvrťami Beylerbeyi a Ortaköy.

Jaanova cesta medzi svetadielmi začala v nedeľu o 18:00 miestneho času a trvala necelú hodinu, konkrétne 47 minút. Jeho počínanie na rozhojdanom lane samozrejme po celý čas so zatajeným dychom sledovalo veľké množstvo ľudí, informoval server Haberler.

„Táto udalosť je naozaj krásna pre našu krajinu i celý svet. Pre športovcov alebo človeka je to veľký úspech. Je to veľká krása,“ neskrýval nadšenie jeden z prizerajúcich sa. Ďalší sa potom zhodovali, že tento výkon v žiadnom prípade nie je niečo, o čo by sa mohol pokúsiť len tak niekto.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie