fbpx

Ďalšia obeť povodní v Česku: Polícia našla telo muža v zatopenom byte

Zdroj: Facebook/Krnov - oficiální stránka města

Záplavy, ktoré od piatka zasiahli Moravskoslezský kraj, si vyžiadali už tri obete. V Krnove, meste na severe Česka, boli nájdení dvaja mŕtvi muži. Jeden z nich bol objavený v úplne zaplavenom byte, kde sa zrejme utopil, druhého našli v miestnom potoku.

Ďalšia obeť, žena, bola už v nedeľu nájdená v rieke Krasovka v Krasove, lokalite tiež postihnutej záplavami. Stále sú pohrešované ďalšie dve osoby, čo zvyšuje obavy o ďalšie možné obete. Píšu o tom novinky.cz.

Situácia je naďalej kritická, pričom povodne nezasiahli len mestá, ale aj odľahlé obce, ktoré sú ťažko dostupné. Úrady sa snažia riešiť situáciu, no voda stále ohrozuje obydlia. Na miestach, kde už voda opadla, sa začalo s hliadkami, aby sa zabránilo prípadným krádežiam v opustených domoch.

Podľa cnn.iprima.cz, polícia v Moravskosliezskom kraji nasadila na pomoc pri záplavách aj vrtuľník, ktorý využíva na monitorovanie terénu a infraštruktúry, ako sú cesty a komunikácie. „Máme k dispozícii aj vrtuľník, ktorý nám v tomto pomáha. Jednak vykonáva rekognoskáciu terénu z hľadiska ciest, ale tiež nám pomáha odhaliť páchateľov trestnej činnosti,“ uviedol na brífingu policajný riaditeľ Tomáš Kužel. Okrem asistencie pri zabezpečovaní ciest má vrtuľník kľúčovú úlohu aj pri hľadaní nezvestných osôb v odľahlých a zaplavených oblastiach.

Záplavy v tejto oblasti pretrvávajú už niekoľko dní, s neustálymi intenzívnymi zrážkami, ktoré zvyšujú hladiny miestnych tokov a spôsobujú rozsiahle škody. Polícia vyzýva ľudí na maximálnu opatrnosť a vyzýva obyvateľov postihnutých oblastí, aby sa riadili pokynmi záchranných zložiek.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie