fbpx

Vražda kvôli pervitínu: Senior dostal 14 rokov za chladnokrvný útok na vodiča

Zdroj: Reprofoto video/iDnes.tv

V malej obci Hrčava na Frýdecko-Místecku bol František Husar, 71-ročný senior, odsúdený na 14 rokov väzenia za vraždu, ktorá sa odohrala v júli minulého roka. Tento prípad sa týka výroby a distribúcie pervitínu, v ktorom bol Husar zapletený. V jeho dome sa pervitín pravidelne vyrábal, ale konflikt nastal, keď nebol spokojný s prácou muža, ktorý drogu vyrábal. Z tohto dôvodu muža zamkol v dome a odmietol ho pustiť. Píše o tom idnes.cz.

Na miesto incidentu neskôr prišlo auto so slovenskými poznávacími značkami, v ktorom bol vodič so spolujazdkyňou, a obaja žiadali Husara, aby muža prepustil. Vyhrážali sa, že ak tak neurobí, zavolajú políciu a oznámia, čo sa v dome deje. To Husara vyprovokovalo k tomu, že na auto štyrikrát vystrelil. Jedna zo striel zasiahla 43-ročného vodiča cez otvorené okno priamo do hlavy, pričom projektil poškodil aj mozog. Zranený muž zomrel v nemocnici po 13 dňoch v dôsledku ťažkých zranení.

Husar bol okamžite zadržaný a v priebehu súdneho konania priznal vinu. Vyhlásil, že ho mrzí, čo spôsobil, a prejavil ľútosť za spôsobenú bolesť, ktorú spôsobil rodinám obete aj sebe. Počas súdneho procesu však došlo k protestom zo strany príbuzných, ktorí žiadali prísnejší trest. Napríklad, matka obete vyhlásila, že ak by zločin spáchal niekto iný, dostal by doživotie.

Súd nakoniec odsúdil Husara na 14 rokov väzenia so zvýšenou ostrahou, pričom zohľadnil jeho priznanie a ľútosť. Okrem toho mu bola nariadená aj povinnosť vyplatiť rodine obete odškodnenie – rodičom, súrodencom a partnerke zavraždeného má zaplatiť po 800 tisíc korún, a bratovi obete 600 tisíc korún.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie