fbpx

Brutálny útok na škole: Tínedžer zaútočil kladivom a nožom

Zdroj: Pexels/Ksenia Chernaya, Diana ✨

V ruskom meste Čeľabinsk, blízko hraníc s Kazachstanom, sa odohral desivý incident, pri ktorom trinásťročný študent zaútočil na svojich spolužiakov a učiteľov kladivom. Útok sa uskutočnil na miestnej škole č. 68, pričom zranil štyroch ľudí – dve dievčatá, jedného chlapca a jedného učiteľa. Všetci zranení boli okamžite prevezení do nemocnice, kde im bola poskytnutá nevyhnutná lekárska starostlivosť. Podľa informácií z miestneho ministerstva zdravotníctva sú ich zranenia stabilné, a preto by nemali ohrozovať ich životy​. Píšu o tom The Moscow Times. 

Podľa thepeninsulaqatar.com, okrem kladiva mal útočník pri sebe aj nôž a pištoľ, čo ešte viac zvyšuje závažnosť útoku. Hoci presný motív študentovho konania zatiaľ nie je známy, prípad vyvolal mnoho otázok, vrátane toho, ako sa mohol dostať do školy s týmito nebezpečnými predmetmi bez toho, aby ho niekto zastavil. Gubernátor Čeľabinskej oblasti, Alexej Teksler, reagoval na útok prostredníctvom sociálnej siete X, kde vyjadril svoje znepokojenie nad bezpečnosťou v školách a nariadil okamžitú kontrolu bezpečnostných opatrení na všetkých školách v regióne​.

Ruský Vyšetrovací výbor začal vyšetrovanie tohto prípadu, ktorý je kvalifikovaný ako pokus o vraždu. Zároveň sa preveruje, či v škole nedošlo k zanedbaniu zo strany personálu, ktorý by mohol zabrániť tomu, aby sa útok vôbec stal. Útoky na školách v Rusku sú čoraz častejšie, hoci kedysi boli zriedkavé. Prezident Vladimir Putin označil tieto incidenty za „importované zo Spojených štátov“ a obvinil globalizáciu z ich nárastu. V reakcii na tieto násilné činy sprísnil zákony o vlastníctve zbraní, aby znížil riziko ďalších podobných útokov​.

Incident v Čeľabinsku pripomína aj iné tragické udalosti, ktoré sa nedávno odohrali v Rusku. V decembri 2023 v meste Bryansk otvorilo 14-ročné dievča paľbu na školu, pričom zabila spolužiaka a následne si vzala život. Ďalší útok sa stal v septembri 2022 v Iževsku, kde strelec usmrtil 18 ľudí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie