fbpx

Od piatku evidujú poisťovne nárast škodových udalostí. Očakáva sa, že ich počet sa ešte zvýši

V obci Radošovce v okrese Skalica v nedeľu 15. septembra 2024 ráno masy dažďovej vody a vody z vyliatych potokov zaplavili doteraz najmenej 50 domov. Na snímke zaplavená obec Radošovce. Zdroj: FOTO TASR/Ondrej Hercegh

Od piatka (13. 9.)  sa zvýšil počet škodových udalostí na Slovensku, ktoré sú spôsobené aktuálnou situáciou počasia. Očakáva sa že ich počet ešte výrazne stúpne v súvislosti s tým, ako budú ľudia ohlasovať škody dodatočne. Informovala o tom v pondelok Allianz – Slovenská poisťovňa a Union poisťovňa.

Celkovú výšku škody je zatiaľ ťažké odhadnúť

Poisťovne momentálne evidujú kopu nahlásených škodových udalostí. „Klienti nám najčastejšie hlásia zatopené pivnice, garáže a záhrady a vodou poškodený nábytok, spotrebiče, kotly a vykurovacie zaradenia a ďalší majetok, ale evidujeme aj vozidlá poškodené vodou či padnutým stromom. Celkovú výšku škody je zatiaľ ťažké odhadnúť, keďže väčšinu nahlásených poistných udalostí riešime zatiaľ bez obhliadok, len na základe fotodokumentácie,“ uviedol riaditeľ likvidácie poistných udalostí Allianz Dárius Nógli.

Poisťovne predpokladajú, že väčšina klientov v zasiahnutých oblastiach robila cez víkend najmä preventívne opatrenia na záchranu svojho majetku a odvrátenie väčších poškodení, pričom vzniknuté škody začali hlásiť väčšinou až od pondelkového rána.

Union poisťovňa ďalej priblížila, že prijala opatrenia na zefektívnenie procesu spracovávania škôd z poistenia nehnuteľností, ktoré sa v minulosti osvedčili aj pri krízovej situácii súvisiacej so zemetrasením na našom území. Spoločnosť tak mala skrátiť lehotu, za ktorú dokáže uzatvoriť proces likvidácie nahlásenej škody.

„Odporúčame klientom, aby po vzniku udalosti urobili všetky potrebné opatrenia, aby sa vzniknutá škoda nezväčšovala, a následne nám vznik škody oznámili. Ideálne je tiež vyhotoviť si vlastnú fotodokumentáciu poškodených alebo zničených vecí alebo ich súčastí,“ odporučili predstavitelia Union poisťovne.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie