fbpx

Evenepoel potvrdil, že nebude štartovať na Tour de France

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel
Zdroj foto: TASR/AP

Belgický cyklista Remco Evenepoel potvrdil, že nebude štartovať na tohtoročnej Tour de France v dôsledku nedávno prekonaného koronavírusu. Pre toto ochorenie musel po dvoch etapových víťazstvách predčasne odstúpiť z májových pretekov Giro d’Italia.

„Na Giro som sa pripravoval šesť mesiacov a bol som v top forme. Potom som bol desať dní bez bicykla a nie je ľahké dostať sa do formy na podujatie ako je Tour. Na takéto preteky chcem byť pripravený v 150% forme. To nebolo možné, takže je to logické rozhodnutie. Určite sa tam v budúcnosti objavím, len treba byť trochu trpezlivý,“ uviedol Belgičan pre agentúru dpa.

Rozhodnutie prišlo po nedávnemu triumfu cyklistu z tímu Soudal Quick-Step 9. etape Giro d´Italia, ktorou bola individuálna časovka na 35 km zo Savignano sul Rubicone do Ceseny.  Dvadsaťtriročný majster sveta vtedy zvíťazil o jednu sekundu pred Britom Geraintom Thomasom, o dve zaostal ďalší jazdec INEOS-u Grenadiers Tao Geoghegan Hart. Evenepoel sa posunul na prvé miesto priebežného poradia a ružový dres lídra prevzal po Nórovi Andreasovi Leknessundovi.

„Nebola to moja najlepšia časovka, ale je to etapové víťazstvo. Ísť s takým náskokom do hôr je veľmi dobré. INEOS na mňa určite zaútočí, no máme silný tím a dostatočnú sebaistotu. Zajtra si oddýchnem, uplynulé dva dni neboli moje najlepšie,“ citovala Belgičana agentúra APA. Už vtedy však pre médiá povedal, že sa necítil vo svojej najlepšej zdravotnej kondícii. „Dúfam, že nebudem chorý,“ dodal.

Koronavírus vyradil z Gira aj Kolumbijčana Rigoberta Urana z tímu EF Education, Filippa Gannu z Ineosu a v Jumbo-Visma museli krátko pred štartom vymeniť po pozitívnych testoch troch pretekárov.

K tohtoročným pretekárom Tour de France sa s najväčšou pravdepodobnosžou nepridá ani holandský cyklista tímu Jumbo-Visma, Steven Kruijswijk, ktorý nedávno utrpel zranenia po páde počas 2. etapy pretekov Critérium du Dauphiné. Utrpel fraktúru panvy a kľúčnej kosti. Na pretekoch mal patriť medzi kľúčových domestikov obhajcu titulu Jonasa Vingegaarda.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie