Nevylievajte ryžovú vodu! Cenný zázrak dokáže neuveriteľné triky

Reklama
Nevylievajte ryžovú vodu! Cenný zázrak dokáže neuveriteľné triky. Zdroj: Freepik

Verili by ste, že obyčajná ryžová voda je skvelá pre zdravie a krásu? Ak nie, presvedčíme vás o tom. V Ázii sa používa už po stáročia. Ponúkame tie najlepšie tipy. Informuje blesk.cz.

Ako pripravujeme vodu?

1. Pred varením ryžu aspoň raz opláchnite. Tým sa odstránia nečistoty, prach a rôzne častice, ktoré do nej nepatria. Ak chceme, aby nám po varení zostala voda, musíme použiť aspoň trikrát viac ako zvyčajne. Takže ak sme kedysi dali dva diely vody na jeden diel ryže, teraz dáme päť dielov. Po uvarení ryže nalejte zvyšnú vodu cez sito do čistej nádoby a nechajte ju vychladnúť. Ak je príliš biela a koncentrovaná, môžeme ju zriediť niekoľkými lyžicami čistej vody. Potom je pripravená na použitie.

2. Ryžovú vodu je možné pripraviť aj jednoduchým lúhovaním. Nalejte pol šálky opláchnutej ryže do misky a zalejte ju dvoma pohármi vody. Necháme pol hodiny odstáť a potom scedíme. Nevýhodou je, že takto získanú ryžovú vodu je možné použiť iba raz a musí byť výlučne čerstvá.

Prečo je to zázrak?

Ryžovú vodu, ktorá vám zostala po varení, je skutočná škoda vyliať. Obsahuje veľa cenných látok, ktoré z neho robia úžasný produkt pre domácu kozmetiku. Obsahuje antioxidanty, minerály a vitamín E a obsahuje cennú látku inozitol alebo aminokyseliny pre pokožku.

Namočená ryža lieči obličky

Päť dní budeme jesť na večeru ryžu, ktorá bola päť dní namočená vo vode.

PROCEDÚRA:

  • Vložte dve polievkové lyžice bielej lúpanej ryže do nádoby na kompót, opláchnite ju a zalejte studenou vodou tak, aby bola ponorená. Nechajte nádobu stáť pri izbovej teplote.
  • Na druhý deň vypustite vodu, opláchnite ryžu a znova nalejte vodu.
  • Robíme to päť dní – ryžu každý deň opláchneme, meníme vodu. Do druhého, nového pohára pridajte ďalšie dve polievkové lyžice ryže, opláchnite a nalejte do vody.
  • Na piaty deň uvarte ryžu na večeru z prvého pohára – nesoľte, ale môžete pridať bobkový list, klinčeky alebo škoricu.
  • Ryžu bez príloh jeme medzi 17. a 19. hodinou. Nasledujúce štyri hodiny nepijeme.
  • Počas dňa je však potrebné vypiť najmenej 1-1,5 litra ideálne prevarenej vlažnej vody, zriedenej zeleninovej šťavy, jablkovej alebo hroznovej šťavy.
  • Desať „ryžových dní“ by sme mali zo stravy vynechať klobásy, údené a červené mäso a farebné limonády.
  • Účinok čistenia spoznáte podľa ranného moču: po vyčistení je číry ako víno a slamovo žltý.

Pre zapálenú pokožku

Liečivé a hydratačné účinky ryžovej vody priaznivo pôsobia aj na zapálenú a podráždenú pokožku.

Ako to spraviť? Postihnuté miesto opláchneme ryžovou vodou a potom naň nanesieme gázu namočenú v ryžovej vode.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie