fbpx

FOTOGALÉRIA: 10 najspoľahlivejších áut. Majitelia týchto striel sa podelili o svoje skúsenosti

Na snímke Hyundai Kona a BMW i3. Zdroj: Autocentrum.sk, TeslaMagazin.sk

Anketa Driver Power britského magazínu Auto Express sa každý rok zameriava na skúsenosti majiteľov ich vozidiel. Ktoré automobily sa ukázali ako najmenej problémové?

 

10. Nissan Leaf

Japonský Nissan Leaf, ktorý je známy svojou vysokou spoľahlivosťou, sa v roku 2023 umiestnil na desiatom mieste v rebríčku najspoľahlivejších áut s pôsobivým skóre 96,69 %. Toto skóre odráža vysokú spokojnosť majiteľov s jeho výkonom vo viacerých kategóriách. V oblasti pohonného ústrojenstva sa Nissan Leaf dokonca umiestnil na treťom mieste v inom prieskume, čím potvrdzuje svoje kvalitné vlastnosti aj v tejto oblasti.

 

S nízkou základnou cenou je tento elektromobil relatívne dostupný aj v porovnaní s tradičnými spaľovacími autami a ponúka bohatú výbavu v štandarde. Systém ProPilot zjednodušuje jazdu po preplnených diaľniciach a vozidlo je vybavené množstvom štandardných bezpečnostných technológií, vrátane monitorovania mŕtveho uhla, asistenta udržiavania v jazdnom pruhu a automatického brzdenia pri cúvaní. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú dobre vybavený a cenovo dostupný prvý elektromobil.

 

Medzi slabé stránky modelu Leaf patrí nedostatok úložného priestoru v kabíne a nemožnosť sklopenia zadných sedadiel do roviny. Ďalším nedostatkom je slabší dojazd v porovnaní s konkurenciou a obmedzená kompatibilita rýchlonabíjacieho portu. Odpruženie nezvláda dostatočne absorbovať nerovnosti, pričom pneumatiky Michelin Energy s nízkym valivým odporom často pískajú a do kabíny preniká výrazný hluk.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie